How to wear: high waisted shorts

De grootste retro nieuwkomer voor deze zomer is de high waisted short. Dit is voor velen, waaronder ook mezelf een geheel nieuwe fashion ervaring aangezien de low-rise shorts voor aanzienlijk lange tijd domineerden. Deze trend voelt op het eerste zicht voor velen dan ook onwennig aan, maar met deze tips and tricks zijn we er zo mee weg!

1. kies het juiste model

High-waisted short kunnen niet alleen onnatuurlijk aanvoelen, ze kunnen er ook daadwerkelijk zo uitzien! Om dit te vermijden is het belangrijk een model te kiezen dat past bij je figuur. Vrouwen met een kort bovenlichaam mogen zeker niet overdrijven in de hoogte van de short. De term “high waisted” blijft dus nog steeds relatief. Let zeker ook op de lengte van de short, want sommige zijn op een overdreven manier kort. Versta me niet verkeerd, de short moet kort zijn, want op die manier worden de benen verlengd, maar hou het dan ook enkel bij het showen van de benen ;-). Een volgende overweging is de keuze tussen een los of aansluitend model. Voor vrouwen met erg dunne benen worden de nauwe modellen aangeraden, maar natuurlijk mag je ook je eigen smaak laten mee spelen.

 

2. de correcte bovenstukken

Er is eigenlijk een hele lijst met correcte combies op te sommen! Een van de algemene regels voor het dragen van een high waisted short is dat de top in de short gedragen moet worden. Dat is ook logisch, want anders is de taille onzichtbaar geworden en verdwijnt bijgevolg het taille-versmallende en benen-verlengende effect en dit is natuurlijk net waar het om draait.

De meest simpele combies zijn de casual outfits met t-shirt of tank top. Ideaal voor je denim short is een fel gekleurde top erboven. Dit trekt namelijk de ogen naar boven waardoor het verlengende effect van de benen alleen maar toe neemt. Ook een hoog toe geknoopt bloesje is perfect om de balans ten opzichte van je korter lijkend bovenlichaam terug te vinden.

 

 

Ook voorstanders van een deftigere, misschien zelfs werkproof outfit kunnen met de high waisted short aan de slag. Een interessant trucje om te zien of je short (ook voor rokken geldt dit) voldoet aan de ‘deftigheidsnormen’ voor een klassieke outfit, is de ‘vingertopregel’: als je je armen naast je lichaam houdt, mag de short/rok niet korter zijn dan de vingertoppen. Deze look staat verder goed met een losse al dan niet witte bloes die vooraan in de short gedrappeerd wordt en achteraan los kan gedragen worden. Wat de kleuren betreft kun je het best een beetje basic houden met ivoortinten, bruin of zwart. Afwerking met een stijlvolle blazer maakt je businesslook compleet.

 

 

Een derde optie is om je high waisted short te combineren met een cropped top, die andere grote zomertrend! Doordat deze topjes de nadruk op je buik leggen, komt je short natuurlijk volop tot zijn recht. Een variant hierop is de combinatie met een bloesje dat vooraan geknoopt wordt, waardoor ook een deel van de buik zichtbaar wordt.

 

3. de correcte schoenen

Bij de casual look zijn platte sandaaltjes of slippers de meest aangewezen schoenenoptie. Bovendien zijn deze ook lekker gemakkelijk om langs het strand of in de stad te slenteren. Als je voor de formele look kiest, vraagt dit natuurlijk wat meer dan een simpele sandaal. Sandaaltjes met blingbling zijn een mogelijkheid, maar om het helemaal af te maken, mag je shortje gerust gecombineerd worden met een hoge hak. Een sterk aangeraden schoen om bij high waisted shorts te dragen zijn hedges. Het is een soort sandaal met brede erg verstevigende bandjes en meestal een dikke hak of sleehak (Ze zijn te zien op de foto hier onder). Ze worden gezien als een middenweg tussen de formele, chique hakken en platte schoentjes.

 

 

 

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.