How to: comfortabel lopen op hoge hakken

Ze verlengen de benen, laten de billen mooi uitkomen, het klakken straalt macht uit…., redenen genoeg dus om te opteren voor een flink paar killerheels. De nadelen kunnen jammer genoeg ook zeer doorslaggevend zijn. Het herstellen van de voetjes na een avondje stappen kan soms meerdere dagen in beslag nemen. Bijgevolg droomt elke vrouw ervan om op een comfortabele manier, zonder pijn op hakken te kunnen lopen. En met deze tips kan dat!

 

1. gel inlegzolen

Gel inlegzolen zorgen ervoor dat je voet op zijn plaats blijft zitten. Zeker voor hakken is het aangenamer als je hiel achteraan in de schoen blijft en niet telkens vooruit schuift waardoor je tenen tegen de voorkant botsen. Doordat gel inlegzolen de wrijving tot een minimum beperken,  zijn ze dan ook ideaal om blaren te voorkomen.

2. verander je manier van lopen

Lopen met hakken kun je niet op dezelfde manier doen als met sneakers. De reden hiervoor : doordat er in je enkel geen hoek meer van 90 graden gevormd wordt (wat wel zo is als je plat loopt)  verschuift het zwaartepunt van je lichaam en moet je op een andere manier opnieuw balans gaan zoeken. Bij het lopen met hakken is het belangrijk de rug mooi recht te houden en de voeten telkens op één lijn te plaatsen. Het lijkt logisch, maar toch doen vrouwen dit vaak verkeerd: je zet eerst je hak neer en pas daarna rol je de rest van je voet af. Het is belangrijk om hierop te letten, want als je gewoon je voet en hak tegelijk neer plaatst, loop je met gebogen benen, wat het elegantie-effect meteen afzwakt. Met aanvulling van heupbewegingen en veel oefening zal deze manier van lopen steeds minder onnatuurlijk aanvoelen.

 

3. geef je voeten af en toe rust

Over het algemeen wordt het aangeraden om niet meer dan twee dagen na elkaar hoge hakken te dragen. Het is en blijft voor je voeten een lastige houding, dus af en toe een rustpauze inlassen is een must. Elke dag op hakken lopen kan er bovendien voor zorgen dat je kuitspieren korter worden, waardoor het echt pijn kan doen om dan terug plat te lopen. Een goede ontspanning voor je voeten is voetyoga. De handleiding vind je hier:  http://lopenzonderpijn.nl/blog/hoe-voorkom-je-pijn-in-je-kuiten-door-hoge-hakken-met-een-simpele-yoga-oefening/

 

4. schoenen kopen met gezwollen voeten

Het is een beter idee om in de late namiddag schoenen te kopen dan in de voormiddag. Nadat je al een hele dag gewandeld hebt zijn je voeten een beetje opgezwollen van je wandelactiviteit. Als je op dat moment hakken koopt, zullen deze je beter passen, aangezien bij het lopen op hakken je voeten op een gelijkaardige manier uitzetten. Schoenen die ietwat te groot zijn, zijn bovendien makkelijker comfortabel te maken, met zooltjes en dergelijke, dan schoenen die te klein zijn.

 

 

5. veel oefenen

Niemand heeft van bij de geboorte de gift om comfortabel op hakken te kunnen lopen. Velen zeggen dat het een kunst is, ik vergelijk het liever met een sport: hoe meer je oefent, hoe beter je wordt. Om te beginnen ga je thuis oefenen. Een goede oefening is om je hakken te dragen tijdens het stofzuigen. Op die manier zet je kleine pasjes en leer je wennen aan de hoogte. Heb je echt heel veel moeite met het lopen op hakken, begin dan met een paar botten op hakken. Doordat je voet helemaal in de schoen zit, biedt dit veel meer steun aan je enkels dan een paar pumps. Vanaf je klaar bent om naar buiten te gaan, is het een idee om met je hakken naar de supermarkt te gaan, waar je karretje als houvast kan dienen.

Vergeet niet om eens te oefenen op de trap, dit is immers een situatie waarmee je vaak geconfronteerd wordt op feestjes of restaurants.  Om niet wankel te staan op de trap, kun je het best je hele voet met hak op de treden plaatsen en de trapleuning gebruiken. Vooral naar beneden lopen is het moeilijkst! Daarbij is het belangrijk om achterover te hellen, anders kun je wel eens heel snel beneden zijn 😉

 

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Stofzuigen met hakken aan? Nog nooit geprobeerd, maar het is misschien eens een manier om ook dit werkje wat eleganter te maken 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.