How to: feest looks per kleurtype

Ineens zijn de feesten daar! Ik heb het gevoel dat iedereen even onvoorbereid is als ikzelf, want ik krijg allemaal last minute vragen om nog outfits samen te stellen! Ik doe mijn best deze nog allemaal te verwerken! Was je toch hopeloos te laat dan kan je je misschien laten inspireren door de feest outfits die ik voor deze blog heb samengesteld. Insteek hiervan: feestelijk, maar toch met de optie om te kunnen doordragen achterna mits mogelijke aanpassingen. 

Zomertype 

Dat roze de kleur van ons zomertype is weten jullie wellicht al en dat roze niet altijd tuttig hoeft te zijn hopelijk ook. Ik kies hier als basisstuk voor een midi-jurk in donkerroze tint. De velvet stof van de jurk zorgt voor een feestelijke uitstraling en het wikkelsysteem is ideaal om een foodbaby in te camoufleren tijdens de feestdagen. Om het casual chic te houden kies ik hierbij een boyfriend blazer met ruiten waarin ook een roze tint terugkomt. Deze variant van de klassieke print met zwart en wit maakt het geheel zachter, wat ideaal is voor ons zomertype. Deze blazer kan nadien natuurlijk ook weer perfect op een jeans gedragen worden. Het grijs van de blazer komt terug in de schoenen. Ik kies hier voor zilver om de feestelijke touch te maken. De oorbellen zorgen voor de verbinding van de verschillende roze tinten. Verder zit er een sportief bontjasje bij als afwerking. Ook dit houdt de outfit hip en casual en kan perfect doorgedragen worden. Toch heeft bond ook iets feestelijk en vond ik het dus wel in dit plaatje passen. De handtas heeft de vorm van een flesje parfum, de link spreekt voor zich denk ik. 

Wintertype

Ook bij ons wintertype blijven we uiteraard in de koele tinten. Stijl van het wintertype is altijd al een beetje over de top, het is daarom niet nodig nog heel veel extra te doen; Ik kies hier voor een broekpak in chocoladebruine glanzende stof. Dit kan uiteraard perfect doorgedragen worden zowel samen als apart. Contrast is natuurlijk belangrijk. Het kriebelde om alweer voor fushia te gaan, maar het moet toch echt wel eens iets anders zijn dus koos ik voor helderblauw. Zeker bij wintertypes met blauwe ogen zal het contrast van dit blauw met het donkere bruin prachtig staan. Dezelfde blauwe tint komt terug in de schoenen die alweer passen in de uitgesproken stijl van ons wintertype, alsook in de designer handtas waarmee we deze look afwerken. Veel meer dan een stevig paar zilveren oorbellen heeft deze outfit verder niet nodig. 

Lentetypes

Het is geen verrassing dat onze lentetypes de vrolijkheid verkiezen boven de grand chic. Ik kies hier daarom voor een speelse jumpsuit met vrolijke kleuren. Je ziet het niet goed op de foto, maar toen ik de jumpsuit in het echt zag bleek die nog een heel subtiel gouden spikkel te hebben, wat hem extra feestelijk maakt. Omdat lentetypes over het algmeen niet van stijve blazer houden heb ik gekozen voor een eenvoudige oranje cardigan en het feestelijke element verder door getrokken in de bronzen laarsjes. Deze zijn trouwens ook nadien onder een zwarte jurk bijvoorbeeld perfect door te dragen. De oorbellen en tas tenslotte zijn typisch speels en een tikkeltje vintage en passen daarom in dit plaatje. 

Herfsttype

Ook oranje kan je vinden in de outfit voor ons herfsttype, maar nu in combinatie met de prachtige petrolkleur. Deze kleur staat onze herfsttypes zo mooi, maar is heel moeilijk te vinden. De soepele stof in combinatie met de vele verticale plooien zorgt voor een leuke mix tussen gekleed en casual. Petrol en oranje combineren prachtig samen omdat ze een complementair palet vormen. Aangezien ook ons herfsttype geen grote fan is van blazers kies ik voor een stoffen exemplaar dat dus toch heel comfortabel zit. Herfsttypes zijn grote fan van sjaals, daarom kies ik ervoor om een gekleed sjaaltje toe te voegen in combinatie met oorbellen die de kleuren opnieuw laten terugkomen. De laarsjes en handtas in een cognac kleur passen verder binnen dit kleurenpalet. Als kleine extra toets stel ik glitter sokjes met goud voor die net een tikkeltje boven de laarsjes mogen uitkomen.

Ziezo, hopelijk raken jullie geïnspireerd door deze outfits! Wil je ook graag eens een styling uitproberen? Dat kan nog steeds de eerste keer gratis tot het einde van het jaar. Alle info daarover vind je hier

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.