How to: comfortabel fietsen met een rok

Kleedjes en rokjes, dat is zalig luchtig in de zomer. Er is maar één probleem: fietsen met kleedjes en rokjes wordt al gauw té luchtig ;-). Zeker als je naar je werk fietst is het interessant om na je sportieve ritje toch nog stijlvol op het werk aan te komen (lees: zonder dat iedereen je hippe onderbroek gezien heeft). Maar hoe maak je de perfecte match tussen fietsen en een fashionable rokje dragen?

fietsen1

Ten eerste moet je voldoende tijd voorzien. Je haasten resulteert al snel in overtallig zweet, oververhitting en ‘overonthulling’, drie fenomenen die moeilijk recht te zetten zijn. Als je een ruime tijdmarge rekent, kan je op een rustig tempo trappen en je rok en zweetgehalte onder controle houden.

Laat je minirok thuis. Een minirok is echt een moeilijk geval. Deftig op je fiets kruipen is al geen evidentie, maar trappen met een minirok en dichtgeknepen benen is alles behalve elegant.  Wil je fietsen met een rok, hou het dan beter bij de langere of zwierige modellen. Uiteraard zijn ook deze rokjes niet vrijgesteld van te veel inkijk bij een lichte windstoot, maar er zijn middelen om dit ongemakje aan te pakken. Zo is er bijvoorbeeld de vreemde, maar wel effectieve wasspeldtruc: je houdt met een wasspeld je rok toe. Iets eleganter is de dressclip die hier speciaal voor gemaakt is. Deze clip is bovendien multifunctioneel, je kunt er ook je oortjes of zonnebril mee aan je t-shirt klemmen. Meer informatie en aankoopmogelijkheid vind je op de website van Nomonro. Een goedkopere variant hiervan is de populaire truc met het muntje en het rekkertje: Je duwt het muntje langs de binnen kant door de stof, en wikkelt de rekker er langs de buitenkant rond, zodat het geldstuk blijft zitten. Et voila: het muntje zorgt voor gewicht, zodat je rok netjes blijft zitten.

fietsen2

Een andere veel gebruikte optie is om onder je rokje een aansluitend shortje te dragen. Dit geeft warmte wanneer ‘s ochtends de zon nog zoek is, maar geeft je ook meer zelfvertrouwen, vermits je weet dat alles safe is daar beneden en je op je gemak kan fietsen.

Tot slot rekenen we op enig fatsoen van onze medemensen. Elke vrouw weet dat fietsen met een rok een uitdaging is, daarom kunnen we maar beter respect vertonen voor de dames die zich eraan wagen in plaats van een spottende opmerking te maken wanneer een al dan niet flatterend slipje in beeld kwam 🙂

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.