Donderdag 29 augustus: I’m a bird

Een zomers kleedje voor een zomerse dag vandaag! Vandaag breng ik een bezoekje aan mijn oma. Geen toeval dus dat ik een kleedje aantrek dat ik van haar gekregen heb. Mijn oma en ik zijn namelijk echte shopbuddies. We komen steeds met de beste koopjes en de mooiste kleedjes naar huis.

Ik hou van vogeltjes, dat zul je nog wel vaker merken in mijn kledij. Vogeltjes geven mij gewoon een gevoel van vrijheid. Het kleedje is heel aangenaam om te dragen: het is een licht stofje en verder is het gewoon over het hoofd te trekken. Geen vervelende ritsen op de rug, waarvoor je aan lenigheid moet doen om die alleen dicht te krijgen. In het begin moest ik wel wat wennen aan de rekker in de taille, maar ondertussen, na de vakantiemaanden, kan ik het verslankende effect ervan wel appreciëren. Dat is ook wel handig om naar een etentje te gaan; je hoeft niet aan het eind van de maaltijd je riem een gaatje groter steken, de rekker gaat gewoon mee.

Het recept voor een kleinere dot met lang haar is een feit: een kleinere donut! Het is wel niet zo simpel, dat kan ik je meegeven. Als ik met een donut werk, kies ik altijd voor de oproltechniek (zoals je hier kunt zien http://www.beautygloss.nl/2011/09/24/filmpje-hoe-maak-je-een-perfecte-donut-knot/ ) , maar doordat het gat van de kleine donut behoorlijk klein is, wordt het oprollen naar het einde toe steeds moeilijker. Het vergt enige oefening en force, maar het resultaat mag er wel zijn. Het is misschien een aanrader om dit kunstwerkje alleen maar in je haar te maken wanneer je van plan bent het de volgende dag te wassen, want eens je de dot er terug uithaalt is je haar helemaal opgekruld of ontploft, het is maar zoals je het noemt. Houd dus rekening met een bad hair day de dag erna!

P1010004

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.