How to wear the jacquard skirt

De eerste vraag is eigenlijk: waarom zou ieder meisje een jacquard rokje in haar kleerkast moeten hebben? Daar zijn makkelijk verschillende redenen voor op te sommen. Ten eerste is de jacquard stof momenteel erg in. Ten tweede kan je deze rokjes het jaar rond dragen, want ze zijn warm in de winter en fris in de zomer. Ten derde nemen ze een uniek plaatsje in in het modelandschap met hun speciale prints en vrolijke kleurtjes. Ten vierde stelen deze rokjes de show van je outfit, veel afwerking heb je er dus verder niet meer aan.

Voor diegenen die nog niet mee zijn wat een jacquard rokje is: jacquard is een soort geweven stof die vrij dik aanvoelt en meestal voorkomt met drukke prints. Vaak gaan deze een beetje de Aziatische tour op met felle kleurtjes en streepjespatroontjes, ofwel neigen de patroontjes eerder naar grootmoeders gordijnen met krullen en bloemen in zachte kleuren afgewerkt met goud of zilver. Jacquard rokjes met een moderne toets zijn tegenwoordig ook makkelijk te vinden bijvoorbeeld met een tijgerprintje.

 

Jacquard rokjes zijn voor alle duidelijkheid niet onderwets als je ze op de juiste manier combineert. Dit betekent: vergeet niet je look voldoende te moderniseren en een paar coole toetsen toe te voegen. Met de volgende tips komt het helemaal goed 😉

Met jeans

Hoewel jeans al vrij oud is, zijn jeanshemdjes juist erg modern. Een jacquard rokje komt over het algemeen mooi tot uiting met een jeanshemdje omwille van het stoffenverschil dat duidelijk merkbaar is, zonder extreem te zijn. Wil je het liever iets gekleder maken, dan kan je eigenlijk ook met een gewone lichtblauwe bloes aan het werk. Let wel steeds op de stofkeuze, zeer dunne stofjes of zijde bijvoorbeeld passen niet goed bij de geweven structuur van jacquard.

 

Black and white

Een jacquard rokje vraagt om een klassiek effen bovenstuk en wat is er meer klassiek dan zwart of wit? Kies in de zomer voor een witte t-shirt. Wit fleurt namelijk je outfit op en laat de vrolijke kleurtjes perfect uit komen. In de winter kies je voor zwart waardoor je de kleurtjes een beetje afzwakt, maar waardoor je een mooi geheel vormt in combinatie met zwarte panties.

 

Accessoires

Zoals ik reeds duidelijk maakte heeft een jacquard rokje weinig afwerking nodig. Als je met juweeltjes wil gaan werken, hou het dan fijn. Een klein gouden kettingkje of armbandje kan natuurlijk wel. Wil je een handtasje meenemen, blijf dan in de retrostijl, bijvoorbeeld met een boekentasje.

 

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.