How to wear de Bernadette

De Bernadette gilet of de over-oversized gilet, jullie hebben ze vast al wel gespot! Deze pulls zijn momenteel namelijk superhip. Bovendien is dit niet enkel een kledingstuk, je kunt er namelijk je hobby van maken door er ééntje in elke kleur te breien.

Hoewel deze pulls ook zeer makkelijk zitten, leveren ze voor velen een beetje combinatie-angst op. Je kunt jezelf namelijk letterlijk verliezen in deze gilet. Daarom enkele tips:

 

Keep it simple

Het begint misschien een beetje ééntonig te worden, maar de ‘less-is-more’ regel is ook de eerste en belangrijkste regel voor de Bernadette trui. Geen bloezen met franjes, statementkettingen of laagjestruitjes, een simpele effen t-shirt is alles wat je nodig hebt. De enige uitzondering is een afwerking met een leuk dun sjaaltje, geen XL-formaat uiteraard 😉

 

Pastel

Een oversized trui komt het best tot z’n recht in bleke kleurtjes. Het hoeft daarom geen sneeuwwit te zijn, beige, maar vooral ook de pastelkleurtjes lenen zich perfect hiervoor. Lichtroze, lichtblauw, lichtgroen…. maken dat het geheel zacht overkomt. Een verdere zwarte afwerking is best mogelijk als je van donker houdt, maar een volledig bleke outfit slaat ook aan. Pastelkleurtjes staan steeds leuk bij lichtgrijs en wit.

 

Op een broek

De makkelijkste en naar mijn mening ook de mooiste combinatie voor een Bernadette is op een skinny broek.  Deze trui combineren met kleedjes en rokjes is het voor jezelf nodeloos moeilijk maken, want met zijn bol effect kan dit wel eens vreemd ogen. Een ripped jeans kan zeker en past trouwens goed binnen de nonchalante stijl die je met de Bernadette reeds gecreëerd hebt.

 

Handmade

Een eigen gebreide knusse pull is iets helemaal anders dan een gekocht standaard exemplaar. Bovendien kan je tijdens het breien een ‘specialeke’ in je trui verwerken zodat deze helemaal uniek wordt! Leuke patroontjes in combinatie met een breipakket vind je hier: http://www.knottenwol.nl/collections/vest-bernadette-breipakketten

Allen aan het breien dus!  ;-D

 

 

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.