Look van de maand: Juli 2020

Hier ben ik weer met de look van de afgelpen maand. De look van de maand betekent dat ik je een van de boxen laat zien die ik heb samengesteld voor Zalando afgelopen maand, met de bedoeling jullie te inspireren met de outfits. De box bestaat telkens uit twee volledige outfits, gevolgd door een stylistselectie. Dit is meestal een item dat de klant niet zelf zou uitkiezen, maar waarvan ik vind dat ze het wel eens moeten uitproberen.

Deze week een specialeke, want ik stel je de box voor van een man, meer bepaald die van Dieter*. De man van tegenwoordig is wel degeijk veel bezig met uiterlijk en kledij. Iedereen kent vast wel een man in een hoogstaande functie die niet de correcte uitstraling vertoont (ik wil daarmee niet zeggen dat het vooral mannen zijn in hoge functies, wel dat het vooral mannen zijn in deze functies die geen correcte uitstraling hebben met hun kledij 😉 ). Enfin, ik vind het prachtig wanneer een man erkent dat fashion meer is dan de kledij die je draagt, dat het allemaal met uitstraling te maken heeft en daarvoor ook hulp kan inroepen.

Dieter is 32 jaar en kwam bij mij langs voor een make-over samen met zijn vrouw (die hadden hun centjes voor moederdag en vaderdag samengelegd om dit samen te kunnen doen, supercute was dat 😉 ). Dieter is niet zo groot, maar zijn grootste ‘probleem’ was het vinden van een goede stijl, voornamelijk met het oog op zijn job. Dieter komt hierbij op werven in contact met arbeiders en vuile toestanden, maar daarnaast heeft hij ook fancy vergaderingen op de bureau. Een outfit moet dus zowel makkelijk zijn alsook deftig of mogelijkheden bieden om snel van het een naar het ander over te stappen. Hij is echter geen fan van hemden. Uit de kleur- en stijlanalyse kwam dat Dieter een wintertype is, die bovendien niet bang is om te experimenteren met nieuwe kleuren. Qua patronen houdt hij het liever effen, terwijl zijn vrouw graag een tikkeltje speels zou toevoegen. Een hele boterham dus, maar deze uitdaging ben ik met heel veel plezier aangegaan.

dieter1

In de eerste outfit voor Dieter zit een donkerblauwe jeans die hij met heel veel kan combineren, zowel gekleed als casual. Dat kan bijvoorbeeld met een van de t-shirts die allen het nodige contrast geven dat hij als wintertype nodig heeft. De polo is speels maar kan toch smart gecombineerd worden met de klassieke donkere broek. Verder zit er ook een trui in met rode en donkerblauwe strepen die hem iets meer breedte zullen geven. Hij kan de broek sportief afwerken met de donkerrode bomberjas die hij laat openhangen. Het korte model geeft ook een beetje extra lengte en houdt het casual. Als het formeler moet kan hij ook de stoffen blazer uit outfit 2 boven de trui, de polo en de t-shirt met groen/blauwe print dragen. Stoffen blazers zijn de ultieme oplossing voor mannen die zich deftiger willen kleden, maar geen fan zijn van kostuumstof. Ze zitten namelijk als een trui, maar hebben toch de nodige uitstraling.

dieter2In de tweede outfit voor Dieter zit een chino die er jeansachtig uitziet en daardoor casual blijft en een bleke chino short. Dieter kan beiden combineren met het casual hemdje waarvan je de mouwen opstropt of met de grijze t-shirt. Hemden in soepele stoffen zijn de oplossing voor wie geen fan is van hemden. Ze zitten heel makkelijk en kunnen casual gedragen worden door de mouwen op te stroppen. Vaak kan je ze ook uit de broek dragen. Zowel het hemd als de t-shirt kan Dieter dragen met de stoffen blazer die hij laat openhangen. Hij werkt de outfit verder af met de schoenen met blauw accent, wat opnieuw speels casual is. Om wat gewaagder te gaan, kunnen deze outfits ook op de donkerroze broek. Dieter draagt daar wel best witte sneakers onder en kan eventueel de broek een stukje oprollen.

dieter 3

Als stylistselectie heb ik gekozen voor een kobaltblauwe polo omdat ik denk dat dit een kleur is die Dieter eens moet proberen. Het is een typische kleur uit het winterpalet. Deze polo heeft een heel licht roze streepje wat opnieuw een speels tipje geeft.

Wil je ook graag eens gestyled worden door Fashion Emergency via Zalando? Volg dan hier de instructies.

*Omwille van privacy redenen gebruik ik niet de echte namen van mijn klanten

Roze/grijze T-shirt: Hollister: 15,95 euro
Casual blauw hemd: American Eagle: 29,95 euro
T-shirt met strepen: Calvin Klein: 39,95 euro
Polo blauw speels: Jack & Jones: 24,95 euro
Gestreepte trui: Matinique: 41,95 euro
Donkerblauwe jeans: Tommy Hilfiger: 92,95 euro
Witte short: Jack & Jones: 47,99 euro
Kobalt blauwe polo: Tom Tailor: 25,99 euro
Jeanskleurige chino: Tom Tialor: 49,99 euro
Schoenen: Lloyd: 104,95 euro
Rode bomberjas: Harrington: 55,95 euro
Casual blazer: Esprit: 64,99 euro
Witte t-shirt: Marco Polo : 26,95 euro
Roze chino : Selected Homme 53,99 euro

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.