How to: de perfecte eyeliner aanbrengen

Zoals jullie vorige week al konden zien is het aanbod van Skin Color cosmetics nu verder uitgebreid met de aanvulling van een zwarte minerale eyeliner. En dat vraagt natuurlijk om een blogje over het perfect aanbrengen hiervan. Ik moet eerlijk toegeven dat ik zelf meermaals gefrustreerd geraakt ben bij het aanleren van eyeliner aanbrengen, maar volhouden is de boodschap, want op vandaag kan ik het (grotendeels) zonder vlekken en perfect fijn!

In deze video toon ik jullie drie verschillende manieren om de perfecte eyeliner aan te brengen met de minerale eyeliner van Skin Color Cosmetics: https://shopshare.tv/shopcast/U2hvcGNhc3Q6MzIyOQ==

Minerale eyeliner

Minerale eyeliner werkt een beetje anders dan een vloeibare eyeliner. Het grote verschil zit hem in het feit dat het product een poeder is. Het voordeel daarvan is dat je met een natuurlijk product zit waarvan de kans klein is dat je huid er slecht gaat op reageren. Dit in tegenstelling tot een vloeibare eyeliner, wat een heel chemisch product is. Om deze poeder vloeibaar te maken dien je dus een klein beetje water toe te voegen.Wat ik doe is mijn penseeltje eventjes in een glaasje water doppen. Of je kan ook een drupje water in het dekseltje van je product doen. Bovendien kan je zelf een beetje spelen met de hoeveelheid water. Hoe meer water je gebruikt hoe minder zwart en dus minder hard de lijn zal zien. Meer water maakt het ook makkelijker om aan te brengen, maar resulteert in een iets dikkere lijn. Het wordt dus een beetje experimenteren hoe je hem graag hebt. Een laatste voordeel is dat de eyeliner heel snel droog is, net omdat hij niet zo vloeibaar is als een gewone vloeibare eyeliner.

TIP: het potje bestaat uit 5 gaatjes, begin met 1 gaatje open te prikken anders komt er te veel product uit. Je hebt eigenlijk heel weinig product nodig om een perfect lijn aan te brengen. Zoals je ook kan zien in het filmpje.

Langs de binnenkant of buitenkant

Standaard denk je meteen aan het aanbrengen van een lijntje boven de ogen langs de buitenkant.Daarmee bedoel ik: je doet je oog toe en je werkt langs de buitenkant van je wimpers. Er is echt een tweede optie, dat is langs de binnenkant. Dus oog open en je lijntje voor je wimpers zetten. Dit klinkt heel beangstigend maar persoonlijk vind ik dit makkelijker, vooral omdat je ziet wat je doet. Een lijntje langs de binnenkant is over het algemeen iets fijner en er is geen huid meer tussen je mascara en je lijntje. In het filmpje toon ik je hoe je beiden kan aanbrengen. Ook hiervoor zou ik zeggen: experimenteer maar eens.

Het goede penseel

Er worden heel wat verschillende penseeltjes gebruikt om een eyeliner aan te brengen. Ook daarin is het een beetje zoeken. Skin Color Cosmetics heeft twee penseeltjes in hun gamma die ik persoonlijk heel makkelijk vind om de eyeliner aan te brengen: een rond en een schuin. Je kan in het filmpje zien hoe je met beiden kan werken. Het ronde penseel heeft als voordeel dat je het niet hoeft te draaien. Je kan het penseeltje mooi plat leggen om je lijn te trekken. Het schuine penseeltje heeft als voordeel dat je makkelijker in de ooghoek kan werken, want daar hoort de lijn iets dunner te zijn. Je kan met dit penseel gewoon allemaal streepjes naast elkaar zetten en vervolgens verbinden.

Afwerking met mascara

Een eyeliner is niet compleet zonder een afwerking met mascara. Ga voor twee laagjes bovenaan en 1 laagje onderaan.

Gebruikte producten in het filmpje:

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.