Look van de maand: januari 2021

Hier ben ik weer met de look van de afgelpen maand. De look van de maand betekent dat ik je een van de boxen laat zien die ik heb samengesteld voor Zalando afgelopen maand, met de bedoeling jullie te inspireren met de outfits. De box bestaat telkens uit twee volledige outfits, gevolgd door een stylistselectie. Dit is meestal een item dat de klant niet zelf zou uitkiezen, maar waarvan ik vind dat ze het wel eens moeten uitproberen.

Deze box is een speciale, ik heb er dan ook lang aan gewerkt; Het is namelijk de box van mijn schoonvader Dirk. Dirk is 57 en 1m78 groot. Kledij moet voor hem vooral makkelijk zitten, al heeft zijn vriendin natuurlijk ook wel graag eens dat hij er deftig uitziet voor de familiefeesten (als die er ooit weer komen). Dirk draagt graag kledij in setjes, zodat hij niet moet twijfelen wat er bij wat past en is fan van ruitjes. 

In de eerste outfit zit een olijfkleurige jeans. Deze kleur is voor veel mensen nieuw en daarom wel eens een leuke afwisseling. Toch is de kleur heel makkelijk te combineren met heel wat andere kleuren, zowel met bleke beige tinten als met donkere kleuren. Hier stel ik voor om de broek te combineren met een ruitjeshemd (kwestie van niet helemaal uit zijn comfortzone te treden). Dezelfde kleur komt terug in het hemd, samen met donkerbaluw. Dirk kan deze outfit verder afwerken met de donkerblauwe trui die ook leuk staat op de broek. Maar zoals ik hierboven al zei is kaki ook heel mooi met beige, daarom stel ik Dirk hier ook een tweede trui voor namelijk een beige met lichte spikkel, die hij met of zonder hemd op de broek kan dragen. Een olijfkleurige broek kan je tenslotte perfect met een sneaker dragen voor een casual look of je kan de outfit een beetje formeler maken door er een geklede schoen onder te dragen. Omdat Dirk dit niet gewend is, koos ik voor hem een geklede schoen in daim, wat er iets meer casual uitziet. 

In de tweede outfit voor Dirk zit een beige chino en een verlours donkerbruine broek. Een velours broek is nu heel trendy, maar je moet zien dat je niet te ‘oud’ combineert. Erg leuk hier bijvoorbeeld is de combinatie met een hemdje met streepjes, wat jong oogt en dan de trui met knopen. Deze combinatie past ook op de beige broek. Het bordeaux hemd tenslotte is heerlijk warm en combineert ook leuk met beige. Ook onder deze outfits kan hij de geklede schoenen dragen. 

Als stylistselectie stel ik Dirk een donkergrijze mantel voor. Deze past perfect in de stijl van de verschillende outfits en de kleur is makkelijk te combineren. Dit soort mantel is het mooist als je deze laat openhangen. 

Wil je ook graag eens gestyled worden door Fashion Emergency via Zalando? Volg dan hier de instructies.

Wil je liever lokale shops steunen, laat je dan stylen via de online personal shopping service van Fashion Emergency zelf. Klik hier voor meer info. 

*Omwille van privacy redenen gebruik ik niet de echte namen van mijn klanten

Olijfgroene jeans: Lee: 49,45 euro

Grijze mantel: Bugatti: 124,95 euro

Schoenen: River Island: 60 euro

Donkerblauwe trui: Hugo: 99,95 euro

Grijze trui: Indicode jeans: 31,95 euro

Beige trui met spikkel: Minimum: 89,95 euro

Hemd met streepjes: Tom Tailor: 39,99 euro

Geruit hemd: Marc O’Polo: 59,95 euro

Bordeaux hemd: Farah: 47,95 euro

Beige broek chino: Selected Homme: 49,99 euro

Velours broek: Lee: 49,45 euro

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.