How to: een goede gelaatsreiniging

We weten allemaal dat een goeie reiniging heel belangrijk is voor ons gelaat. Maar wat is een goeie reiniging nu eigenlijk? En welke producten heb je daarvoor nodig? Het aanbod aan producten is enorm en ze ruiken allemaal even aantrekkelijk en zien er allemaal even leuk uit om de badkamer mee op te vrolijken. In dit artikel kom je echter te weten wat je echt nodig hebt voor een goeie reiniging.

Een goede reiniging van het gelaat doe je best zowel ’s avonds als ’s morgens. Wil je een van beiden eens skippen, kies dan om die van ’s morgens te skippen, want gaan slapen met make-up is echt wel heel slecht voor je huid.

Verder bestaat een goeie reiniging uit vier stappen:

STAP 1: ontschminken en algemeen reinigen

De eerste stap is als het ware de grote reiniging. Dit is noodzakelijk om je make-up te verwijderen, maar ook als je geen make-up draagt mag je deze stap niet overslaan. Doorheen de dag wordt je huid namelijk met heel wat vuil uit de lucht geconfronteerd en dit moet grondig verwijderd worden. Om grondig te reinigen heb je twee producten nodig: een remover op waterbasis en eentje op oliebasis. Waarom 2? Omdat je make-up op waterbasis niet wegkrijgt met een remover met olie-bases en je make-up op oliebasis niet wegkrijgt met remover op waterbasis. Voor een waterproef mascara bijvoorbeeld (dat is op olie-basis) heb je dus altijd een remover op oliebasis nodig. Voor een vloeibare foundation heb je dan weer je remoever op waterbasis nodig. Welke doe je best eerst? Dat is een kwestie van persoonlijke smaak. De ontschminker op oliebasis ziet er een iets minder aantrekkelijk uit doordat die uit twee lagen bestaat (goed schudden!) en voelt iets vetter aan. Daarom ben ik voorstander om die eerst te doen.

STAP 2: lotion
De tweede stap is het aanbrengen van een lotion, ook wel tonic of toner genoemd. Deze dient om de allerlaatste restjes vuil weg te nemen. Een lotion dringt iets dieper in de poriën en is dus perfect voor de laatste restjes make-up, maar ook om het kalk uit de poriën te halen, zodat deze niet verstoppen.

stap 2

STAP 3: extra verzorging
Stap 3 is zeker niet elke dag noodzakelijk, maar is wel een stap waar je huidje blij om zal zijn. Een extra verzorging voor de huid kan bestaan uit een serum, peeling, scrub of masker. Met deze extra verzorging kunnen de dode huidcellen verwijderd worden en gaat de huid weer meer stralen.

stap 3

STAP 4: dagcrème/ nachtcrème
Tot slot werk je de reiniging af met een dagcrème of nachtcrème of gewoonweg 1 potje crème, want tegenwoordig is er nog maar weinig verschil in de werking en ingrediënten van beiden. Deze stap is belangrijk omdat het de huid zal helpen om opnieuw soepel te worden na de grondige reiniging.

stap 4

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.