De vier grootste trends voor de feestdagen 19

Het is weer die periode van het jaar, the most wonderful time of the year! En dat geldt ook voor de kledij. Haal je mooiste stuks maar uit je kast, of van het internet, en shine! Ook dit jaar zien we weer enkele opvallende trends voor de feestdagen uit de kast komen. Ik zet ze even op een rijtje.

  1. Zijde

Zijde kent een ware comeback deze winter en zeker deze feestdagen. Dat is ook niet zo raar, want dit stofje is super feestelijk! Bovendien is er voor ieder wel een geschikt kleurtje te vinden in zijde. Zijde bloesjes en kleedjes zijn er in de klassieke kleuren, zoals goud en zilver, maar ook in heel wat nieuwe kleuren. Voor zomertypes is de roze variant superleuk. Voor de herfsttypes ben ik dan weer grote fan van de zijde bloesjes in koper of petrolblauw. Zijde bloesjes en kleedjes mogen iets ruimer gekocht worden. De stof valt namelijk heel losjes. Het zou dan ook niet passen als deze heel aansluitend wordt gedragen.

  1. Velvet

Velvet zagen we met de feestdagen vorig jaar al opduiken en de stof draait ook dit jaar weer leuk mee. We gaan zelfs een stapje verder met de velvet blazer of blazerjurk. Voor wie echt durft, combineer je deze velvet blazer met een zijde bloesje in dezelfde tint. Gegarandeerd een feestelijke outfit! In tegenstelling tot zijde, draag je velvet wel aansluitend, anders kan de stof je namelijk dikker doen lijken dan je bent.

  1. De plissérok

Ga je voor een rokje voor de feestdagen? Kies dan een plissérok. Ik weet het, veel mensen zijn van bang van al die plooitjes, maar dat hoeft helemaal niet. Je moet de rok namelijk echt hoog genoeg in de taille dragen. Draag je hem te laag, dan gaan de plooitjes mogelijks openstaan, waardoor deze verzwaren. In de taille, je slankste punt, heb je dat niet. Hoewel het veel mode is om oversized truien te dragen op een plissérok, doe je dat beter niet als je een A-lijn figuur hebt; want op die manier werk je je taille volledig weg. Kies dan beter voor een bloesje of een aansluitend truitje.

  1. It’s all-in the details

Helemaal geen zin om geld uit te geven aan pareltjes en glanzende dingen die je slechts 1 keer gaat dragen? Snap ik volledig! Ga in dat geval gewoon voor een little black dress en maak de outfit feestelijk met accessoires. Een sjaal met glitter bijvoorbeeld of een leuke ketting kunnen de uitstraling van de jurk helemaal veranderen, waardoor niemand doorheeft dat je die jurk deze zomer ook al droeg ;). Kijk zeker eens op de webshop naar de leuke sjaals met zilver of gouden glittertjes om je outfit op te feestelijken.

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.