How to wear the hoodie?

Het moet ongeveer 5 jaar geleden geweest zijn, aan het einde van mijn studententijd, dat ik mijn laatste exemplaren hoodies heb weggegooid met het idee dit komt nooit meer terug. Jaren waren ze onvindbaar in de winkels en verbannen tot kinderkledij. Maar hier zit ik dan deze zondagmorgen met mijn splinternieuwe hoodie aan. Wie had dat gedacht? De hoodie 2020 is een feit. En de timing is perfect, want deze makkelijke trui is ideaal om de komende weken lekker binnen te vertoeven en de corona strijd mee aan te gaan! Met deze tips ga je een fashionable en toch comfortabele thuisperiode tegemoet!

  1. Combineer altijd met een jeansbroek

De manier waarop je de hoodie draagt blijft hetzelfde als zoveel jaren geleden, namelijk op een jeansbroek. Dat kan een skinny, momfit, bootcut jeans zijn, maar een jeansbroek it is. Combineer je hoodie niet op rokjes of jurkjes.

  1. De kap moet boven je jas

Nog zo een klassieke fout: de kap als een bult onder je jas laten zitten! Een hoodie is makkelijk, maar als je er een jas boventrekt dien je iets meer moeite te doen en de kap eruit te trekken. Het is bijvoorbeeld erg leuk om je hoodie te combineren met een jeansjasje omdat deze beiden die sportieve en gemakkelijke stijl doortrekken. Bovendien zorgt het open model ervoor dat je ziet waar de kap vandaan komt.

  1. Less is more

De hoodie ziet er tegenwoordig heel eenvoudig en kwaliteitsvol uit. Ga voor een hoodie in een mooie kleur met minimalistische afwering, bijvoorbeeld met een kleine tekst vooraan. Blijf liever weg van de druk beprinte hoodies of hoodies met veel kleuren.

  1. Liever een maat te groot dan te klein

Net zoals blazers en broeken kennen nu ook de hoodies een boyfriend afwerking. De meeste zijn vrij ruim gemaakt en komen langer dan het model van het vorige decenium. Dit is dan ook hoe je ze hoort te dragen. Het is bijgevolg geen optie je modellen van toen terug uit de kast te halen. Wil je echter je figuur niet helemaal verliezen, combineer de boyfriend hoodie dan op een skinny.

hoodie1

 

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.