How to choose: All Stars versus Vans

De keuze tot een paar sneakers voor meisjes is tegenwoordig snel gemaakt, maar de keuze voor welk merk is minder voor de hand liggend. All stars en Vans zijn de twee grootste spelers en ze zijn naar mijn eigen oordeel ook ongeveer evenveel te zien in het straatbeeld, dus welke neem je dan? Het blijkt voor vele meisjes een dilemma te zijn en ze allebei uitproberen lijkt het er alleen maar moeilijker op te maken.

vans3

De keuze voor een dikke zool is al niet doorslaggevend want die hebben ze allebei . Dit levert beide merken al meteen een aantal voordelen op, aangezien dikkere zolen beter zijn voor de rug en minder snel natte voeten opleveren.

Een belangrijk verschil tussen beide is te vinden in hun bestaansgeschiedenis. We weten allemaal dat All stars al langer meegaan dan Vans. Converse All stars werd reeds geïntroduceerd in 1908 en waren erg populair tijdens de oorlog. Wat de meesten echter niet weten is dat Converse failliet ging in 2000 en sindsdien overgenomen werd door Nike. Vans ontstond zo’n 50 jaar later. Leuke anekdote: de V staat voor het wortelteken en de ANS staat voor ‘answer’ op een rekenmachine.

Ook op sociale media wordt de strijd tussen beide heftig gevoerd. Door hun jarenlange voorsprong heeft Vans het moeilijk om met Converse te kunnen concurreren in ‘facebookfollowers’. Maar op Twitter lijken ze dan weer een sterkere positie in te nemen dan hun concurrent. Vans staat daar bekend omwille van hun goede service en snel beantwoorden van vragen van klanten.

 

Wat betreft comfort worden beide merken even goed beoordeeld. Verschillende meisjes die ze beiden uitproberen slagen er niet in een goed gegronde voorkeur uit te drukken: ze lopen even goed, de kwaliteit is even goed en de kleuren zijn even cool.

Een vaak aangehaald verschil is dat Vans iets breder zijn dan All Stars waardoor ze een stoerdere look zouden hebben. Dit stamt nog uit de tijd toen Vans alleen maar gericht waren op skaters. Dit is waarschijnlijk het enige doorslaggevende verschil dat je kunt overwegen bij je aankoop. Laat dus maar vooral je gevoel spreken wanneer je op zoek gaat naar je ultieme sneakers! (Ofwel koop je er gewoon van beide merken een paar.)

En wat vind jij?

 

vans1

 

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. haha,op schooltypte ik een wortelteken en ans in en toen zei ik tegen mn vriedin: kijk ik heb vans getypt,mmaar het is daar echt van afgeleid!
    TOEVAL BESTAAT WEL !!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.