Let’s think pink!

Of het nu Barbie, the Pink Panther of Paris Hilton is, ze worden allemaal jouw stijliconen deze zomer! Wat hebben deze figuren gemeenschappelijk? Roze natuurlijk! Het is tijd om de fase ‘ik wil volwassen worden dus ik haat roze’ achter je te laten en opnieuw in de princessenwereld te vertoeven. Roze heeft namelijk heel wat troeven, het is niet alleen een heel zomerse en frisse kleur, maar het is ook nog eens op en top vrouwelijk.

Een aantal roze basisstuks zijn een must in elke dameskleerkast. Je kunt gaan voor een eenvoudige t-shirt of rok, wat heel veel mogelijkheden biedt naar combinaties toe. Of je kunt kiezen om het in de accenten te gooien, zoals een roze ballerina of handtas. Vind hier je inspiratie:

ponk1

 1. Bershka: 19.95 euro
 2.  H&M: 24.95 euro
 3. Pull & Bear: 25.99 euro
 4. New Look: 29.99 euro
 5. H&M: 14.95 euro
 6. H&M: 19.95 euro
 7. Mango: 19.99 euro
 8. Mango: 14.99 euro
 9. New Look: 6.99 euro
 10. Mango: 24.99 euro
 11. New Look: 14.99 euro

 

Er bestaan heel veel varianten roze. Om deze kleur perfect tot zijn recht te laten komen, is het belangrijk om de juiste tint te kiezen. De echte felle roze variant staat het mooist bij mensen met donker haar en een iets donkerdere huid. Maar zij kunnen deze kleur wel best niet te dicht bij hun gezicht dragen. Beter is het om te kiezen voor een roze onderstuk. Mensen met bleek haar en bleke huid staan zowat met elke tint roze en mogen dit ook als bovenstuk dragen.

 

Roze en wit is een toppertje samen! Het gaat hier wel om een eerder felroze, want pastelroze en wit zal eerder op een flets geheel uitdraaien. Verder wordt roze ook gecombineerd met grijs en zwart, hoewel je met zwart moet opletten dat het contrast niet té hard wordt. Roze is een kleur die je echt zelf moet uitproberen, je stoot gemakkelijk op heel wat positieve en negatieve ervaringen door het gewoon te matchen met eender welke kleur. Zo vind ik het bijvoorbeeld opvallend hoe deze kleur ook goed staat met bepaalde beigetinten, terwijl het helemaal niet bij me zou opkomen om die combie te maken. Proberen dus is de boodschap!

 

 

Roze hoeft niet altijd sierlijk en braaf te zijn. Ook deze kleur kun je opwerken tot een stoer geheel, door het te combineren met een leren perfecto bijvoorbeeld of een roze top op een gehavende jeans-short.

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.