Help ik heb verkeerd ingepakt?!

Een blogpostje helemaal uit eigen ervaring en helemaal met eigen tips, want toen ik een beetje naar inspriatie zocht op internet over je koffer voor het verkeerde seizoen inpakken, was er niets te vinden. Toch kan ik me moeilijk inbeelden dat ik de eerste ben die dit meemaak?! We zijn hier alvast met zijn drietjes die met hetzelfde probleem kampen. En hier dat is in het verre Australië!

Oké, ik begin even bij het begin. Voor mijn werk verblijf ik dus samen met drie collega’s vijf weken in Perth, Australië. Het is hier momenteel winter, dat wist ik natuurlijk wel, maar een winter hier is natuurlijk helemaal niet te vergelijken met een winter in België, het wordt hier namelijk nauwelijks kouder dan 15 graden. Bovendien zou het weer enkel maar beter worden naarmate de weken vorderen want dan wordt het lente. En dan is er ook nog eens de felle zon boven Australië, waardoor het meestal heel wat warmer aanvoelt dan het werkelijk is. Met dit allemaal in het achterhoofd ben ik dus gaan inpakken voor een lekker zomerweertje. Eigenlijk  had ik nog best wel enkele tuien klaargelegd, maar deze heeft mijn mama er vakkundig uit geselecteerd in een poging mijn valies binnen het aanvaardbare gewicht te houden. Enfin, wij komen hier toe in het gehuurde huis en het is hier dus letterlijk 15 graden. Centrale verwarming hebben de meeste huizen hier niet, want het is er nooit koud, dit was een uitzondering. Airco is er dan weer wel… De volgende dag was er weinig verbetering in de zaak want dan viel de regen ook nog eens met bakken uit de hemel en dit allemaal terwijl België ondertussen al twee weken geniet van een hittegolf.

verkeerd inpakken

Maar goed, terug naar de kern van deze blog: wat doe je nu als je zo verkeerd hebt ingepakt?

Tip 1: zoek een H&M (die zijn er over de hele wereld) en sla een hele voorraad basic topjes en truitjes in. Ze kosten je niets (in Australië trouwens nog goedkoper dan bij ons, dat is dan ook wel het enige dat goedkoop is ;-)) en komen je altijd van pas.

Tip 2: Draag een basic truitje met lange mouwen onder een t-shirt en draag er een gilet over. Dit is de perfecte manier om toch je t-shirts te kunnen dragen zonder koud te hebben. Met het gilet erover ziet niemand je trucje.

Tip 3: Ga shoppen in de solden. Momenteel maakt Australië de overgang van winter naar lente, en dit betekent dus solden op de winterkledij! Meer uitleg hoef ik daar niet bij te geven 😉

Tip 4: panties onder een broek. Broeken die een streepje enkel laten zien zijn tegenwoordig erg in, maar zelfs dit kleine stukje been krijgt al snel koud, draag daarom huidskleurige panties tot op je knieën. Daarboven kan je nog eens kleine sokjes aantrekken voor in je schoenen, warme voeten gegarandeerd!

Tip 5: laagjes, laagjes, laagjes. De temperaturen schommelen hier zo hard dat je vanaf de zon schijnt in je t-shirt kan zitten, maar ’s avonds een dikke winterjas kan verdragen. Het beste wat je dan kan doen is met laagjes werken. Draag overal een topje onder dat je lekker knus in je broek kan steken. Kies verder voor gilets, die je makkelijk aan en uit kan trekken. Hetzelfde geldt voor een dikke sjaal.

Tot zover mijn eerste Australiëblogje!

P1010927 kopie

 

 

 

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Je volgende verre reis zal dit al beter lukken. Het zijn allemaal (leuke)ervaringen. Wel rekening houden met gewicht van valies bij de terugreis. Zou een extra valies kunnen worden …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.