How to wear the sleeveless blazer

Ik was eigenlijk steeds van plan geweest om mijn blog ook up-to-date te houden in Australië en jullie zo een tijdelijke onderdompeling te geven in de Australische mode, maar mijn conclusie na vijf weken Australië is (enkel op modevlak) vrij teleurstellend. Er is namelijk maar één grote lijn op te merken in de Australische fashion, namelijk sportkledij. Iedereen komt er naar de campus in leggings en kleurrijke sportschoenen, iets wat ik hier nog niet meteen zie gebeuren. Vandaar dus geen blogberichtjes meer vanuit de andere kant van de wereld.

Nu ik terug ben in Belgenlandje komt de inspiratie alweer snel terug. Vandaag wil ik het hebben over de sleeveless blazer. Zoals jullie allemaal al weten ben ik een grote fan van blazers die casual gedragen worden. Ik heb ze dan ook in alle kleuren, thank god, komt er nu eindelijk een nieuwe trend zodat ik mijn kleerkast nog even kan updaten. En die trend is de blazer zonder mouwen. Op het eerste zicht een beetje raar, wat hoe draag je dat nu? Als jas, als blazer? Als het warm is of als het koud is? Zonder mouwen eronder of met lange mouwen eronder (back to the 90’s)? Een heleboel vragen dus waarop je hieronder het antwoord zult vinden.

 

Als trench coat

Vooraleer er de mouwloze blazer was, was er de mouwloze trenchcoat. Dit was dan ook letterlijk een trenchcoat met de typische zakken, beige kleur en knopen, maar dan zonder mouwen.  Deze jas wordt op dezelfde manier gedragen als de ‘normale’ trenchcoat, als een jas dus. Leuk bij deze trench is de streepjestrend, maar zeker ook de tijgerprint. De beige trench coat wordt ook heel vaak gecombineerd met zwart en wit, wat resulteert in een vrij klassieke, maar zeer stijlvolle outfit.

 

Als blazer

De mouwloze blazer is (surprise, suprise) dus letterlijk een blazer zonder mouwen. Deze blazers zie je vooral in de iets langere versie, maar dan wel korter dan de sleeveless trench coat. Deze blazers kan je dragen als jas, zoals je dat met een gewone blazers ook wel eens doet, maar dat hoeft niet zozeer. Je kan hem even goed in huis aanhouden als een soort ‘oversmijter’. Persoonlijk vind ik deze blazer erg leuk in het grijs, naar de winter toe en in het wit, naar de zomer toe. Combineer het grijze exemplaar met een aansluitend zwart kleedje voor meer formele gelegenheden, of gewoon op een jeans voor alledaagse outfits. De witte blazers doet het dan weer leuk op een shortje. Wat je ook heel vaak ziet is het zwart-wit contrast. Een zwarte blazers op een witte broek en omgekeerd. Het enige wat ik zou afraden voor deze trend is om ze te combineren met bloesjes met lange mouwen, want dan zit je echt terug in de jaren 90 trend en dit is passé. Combineer liever met aansluitende truitjes, een leuke t-shirt met print of op de iets koudere dagen zelfs met een truit eronder.

 

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.