How to wear: the plaid skirt

De plaid die kennen we allemaal al, het zijn namelijk die knusse geruite sjaals die vorige winter onmisbaar waren in je wintergarderobe. Wel dit jaar doet diezelfde plaid een (her)intrede als rokjestrend, een geheel nieuwe insteek voor deze winter, maar nu ook weer niet helemaal nieuw, want ik eigenlijk kennen we de plaid skirt allemaal als die ouderwetse dikke rokken uit een ver verleden. Dat was ook mijn eerste reactie toen ik ze terug in de winkel zag hangen, maar ik durf erom te wedden dat deze trend zo groot wordt dat je binnen enkele weken helemaal fan bent (ik ben al in een overgangsfase 😉 ) En om jullie te helpen deze trend lief te hebben, geef ik jullie hieronder enkele leuke tips van hoe je met dit retro kledingstuk aan de slag kunt gaan.

 

De juiste kleur – het juiste model

De klassiekers qua kleur zijn natuurlijk de zwart-wit ruitjes en de rood-zwart ruitjes. Deze kleurcombinaties zijn dan ook massaal te spotten in de winkels. Maar deze trend draait eigenlijk net om “niet klassiek”, durf daarom voor een van de nieuwe winterkleurtjes te grijpen, zoals groen. Deze kleur komt van alle kanten de kop op steken. Maar ook bruin is terug van weggeweest.

Het juiste model kiezen wordt heel simpel, er is namelijk maar 1 model toegelaten: het aansluitende model. Denk er niet aan om je oude plooirokje met ruitjes terug uit de kast te halen, NO WAY!

skirt6skirt7

Niet voor seutjes

We kunnen er niet omheen, de plaid skirt heeft een seutjesimago en daarom is dit het eerste wat je moet aanpakken als je dit soort rokje draagt. Voeg stoere elementen toe, daarbij mogen de zwarte leren jas en stevige sneakers of boots zeker niet ontbreken! Ook leuk zijn bijvoorbeeld een jeansjasje of bumperjacket.

skirt4skirt5

Keep it casual

Zie het als de plaid skirt 2.0. Daar waar de 1.0. versie gedragen werd met een netje bloes en ballerina’s, draag je deze versie lekker casual met een losse trui die je half in je rok steekt, een hoodie of speelse t-shirt met tekst.

 

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.