Men’s fashion: how to wear the camel coat

Ik denk dat ik vorig jaar ongeveer rond dezelfde tijd een blogje geschreven heb over hoe verzot ik was op de camel coat voor dames (thank god heb ik er dit jaar eindelijk eentje voor mezelf gevonden), maar vandaag gaat alle aandacht uit naar de mannen en hun camel coat. En ja hoor, ik ben even verzot op de mannelijke versie van deze jas! Maar toen ik deze dan ook met veel enthousiasme bij mijn vriend ging aanprijzen, liep het fout. Het blijkt namelijk een “oude mannen/zakenmannen” (niet persé tegelijk)-trend te zijn. Hoe hard ik hem er ook op wijs dat etalages van hippe mannenwinkels er vol van hangen, ik krijg het niet verkocht. Daarom dus dringend een blog aan de gehele mannenwereld om duidelijk te maken dat je deze jas op een coole en jonge manier kan dragen.

 

Met sneakers

Ben je een zakenman en wil je deze jas combineren met je geklede schoenen, hemd en v-trui, dat kan perfect! De jas past in dit stijlvolle en klassieke outfitje. Maar het kan ook anders! En de eerste stap naar anders zit in het schoeisel. Kies voor witte sneakers en niets anders! Het contrast met de geklede jas is precies wat jullie nodig hebben.

 

 

 

Met een trui met ronde hals

Ik had eerlijk gezegd niet meteen zien aankomen dat ik mannen ging aanraden een trui zonder hemd te dragen, maar mode heeft soms rare kronkels. Wil je dus de perfect aanvulling bij je witte sneakers, ga dan voor een eenvoudige effen trui met ronde hals. Blijf hierbij vooral weg uit de bruintinten! Veel mooier zijn licht grijs en zwart ofwel marinestreepjes. En niet te vergeten: geen hoodies (truien met kap), want ofwel steek je die onder je jas en heb je een dikke bubbel op je rug ofwel raakt de kap wel al boven de jas, maar dit verpest volledig de uitstraling van de jas, dus gewoon GEEN hoodies.

 

 

Met cropped jeans

Een cropped jeans is een jeans die iets te kort is. Je kan ze tegenwoordig vaak zo kopen ofwel bereik je dit door de pijpen een slag over te slaan, zonder hierbij te overdrijven! Een cropped jeans laat dus een klein stukje van de enkel of kousen zien. Draag hierbij dus deftige kousen, zonder patroontjes. Een cropped jeans staat erg leuk met sneakers en kan eventueel ook bij een geklede schoen zolang je de rest van de outfit casual houdt.

 

 

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.