Stijladvies: How to groter lijken

Zoals jullie wellicht weten ben ik na mijn cursus kleurconsulent nu bezig aan een cursus stijlconsulent. En daar komt toch heel wat bij kijken! Je moet namelijk met heel veel dingen tegelijk rekening houden. Het is zeker niet eenvoudig, maar het geeft gelukkig wel voldoening als de klant tevreden naar huis gaat met een aantal heel bruikbare tips. Want met sommige dingen kunnen jullie zeker zelf al aan de slag. Een van de puntjes die regelmatig terugkomt bijvoorbeeld is dat klanten groter willen lijken. Welnu, er zijn eigenlijk een aantal heel eenvoudig tips waarmee je al heel wat effect kan bereiken.

  1. Verticale lijnen

Het lijkt natuurlijk heel logisch: door verticale lijnen te gebruiken lijk je langer. De meeste dames kennen het trucje van kledij met verticale streepjes wel. Maar natuurlijk kan je niet elke dag verticale streepjes dragen. Gelukkig zijn er nog heel wat andere manieren waarop je verticale lijnen kan creëren, waar je misschien niet meteen aan denkt. Zo kan je ook kijken naar de stiksels van bijvoorbeeld rokken, jasjes en truien. Denk bijvoorbeeld aan kabeltrui, die kan zowel horizontaal als verticaal gestikt zijn. De horizontale versie verbreedt en de verticale versie verlengt. Hetzelfde heb je met jasjes. Bomberjasjes bijvoorbeeld kunnen opnieuw horizontaal of verticaal gestikt zijn, dit heeft hetzelfde effect. Voor rokjes is niet alleen het stiksel belangrijk, maar ook de plooien. Een rok zal over het geen of verticale plooien hebben. Verticale plooien doen je langer lijken. Dit effect wordt nog extra versterkt door kleine plooitjes te nemen, bijvoorbeeld een plissérok. Ook een goeie optie is bijvoorbeeld een rokje met een rij verticale knopen. Hetzefde effect krijg je trouwens met een bloes met een verticale knopenrij. Nog eenvoudiger is een gewone V-hals: twee verticale lijnen, dus die maken je dubbel zo lang 😉 Denk dus: overal verticale lijnen

groter1groter3

  1. Unicolor kleding

Een volledige outfit in één kleur doet je langer lijken. Wil je in het bijzonder je benen langer doen lijken, kies dan voor een rokje, panties en botjes in dezelfde kleur. Het is in dat geval vooral belangrijk je schoenen mee te nemen in het kleurenpalet. Als je ineens schoenen in een andere kleur draagt doorbreek je het geheel en lijkt je korter. Kies je voor een volledige outfit in een donkere kleur dan lijk je ook nog eens slanker en dus opnieuw langer. Een jumpsuit is bijvoorbeeld een heel goeie optie, ookal zijn veel kleinere dames hier bang voor. Je hoeft echter helemaal niet groot te zijn om een jumpsuit te dragen. In tegendeel, voor grote dames is het stuk van de romp vaak te kort. Probeer dus zeker eens een jumpsuit!

groter6

  1. Spelen met accessoires

Je kledij goed kiezen vormt de basis van je voorkomen, maar met accessoires kan je nog heel wat extra effect creeëren.  Daarvoor verwijs ik opnieuw naar de verticale lijnen. Maak nog meer verticale lijnen door een lange ketting te dragen, door een sjaal te laten open hangen, door een jasje te laten open hangen, door een handtas los over je schouder te dragen en ga zo maar door. Hoewel ik in mijn vorige alinea verwees naar hoe goed het is om je schoenen in dezelfde kleur te dragen als wat je daarboven draagt, is dat natuurlijk niet altijd mogelijk. Een alternatief is om schoenen in een andere kleur te dragen en die kleur elders in je outfit te laten terugkomen, bijvoorbeeld in je riem en handtas. Door die matchende puntjes in je outfit te maken, creeër je opnieuw een verticale lijn.

 

  1. kleine print

Nog zo een eenvoudig trucje: ga voor kleine prints. Grote prints op een klein lichaam doen je kleiner lijken, net zoals kleine prints op een groot lichaam niet in verhouding lijken te zijn.

groter4

  1. Halfhoge hak

Vaak denken kleine dames dat ze extrahoge hakken moeten dragen om groter te lijken, maar dat klopt eigenlijk niet. Heel hoge hakken bij een kleine dame zijn namelijk helemaal niet in verhouding. Veel beter is het om voor een halfhoge hak te gaan, deze zijn wel in verhouding, maar geven je toch nog die extra lengte. Kijk ook naar de dikte van de hak. Als je heel kleine voetjes hebt staan dikke blokhakken minder mooi omdat het geheel dan opnieuw niet in verhouding is.

groter5

Ziezo, hopelijk kunnen jullie met deze tips al aan de slag! Uiteraard is er nog veel meer dat je kan doen om groter te lijken en zullen niet alle tipes voor jou van toepassing zijn omwille van verschillende figuurtypes of bepaalde elementen die je liever wel of niet in de verf wil zetten. Aarzel zeker niet om contact op te nemen voor meer tips en/of een persoonlijk stijladvies!

bronnen

3 ways to wear: block heel ankle boots

https://www.bloglovin.com/blogs/memorandum-6077523/ivory-

https://blog.stitchfix.com/fashion-tips/how-to-wear-polka-dots/

https://www.justthedesign.com/the-spring-trends-100-cute-spring-outfits/

How To Wear a Summer Scarf: 26 Chic and Creative Ways

https://www.happinessboutique.com/blog/20-ways-to-wear-boho-style-jewelry/

http://www.topinspired.com/top-10-fashion-tips-for-petite-women/http://aelida.com/fashion/how-to-wear-a-jumpsuit-with-style

http://yorfit.com/40-fantastic-cute-skirt-outfits/stalk-my-style-pump-it-up-skirt-crop-top-pumps-and-summer/

https://www.bloglovin.com/blogs/stellawantstodie-240379/suede-skirt-4492003020

 

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

6 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.