Roze voor warme types

Elke kleur bestaat zowel in warme als koele varianten, de enige uitzonderingen daarop zijn roze en oranje want roze is altijd koel en oranje is altijd warm. Strikt genomen zou dat dus betekenen dat warme types zoals het lente- en herfsttype geen roze kunnen dragen. Dit is natuurlijk een beperking want roze is een kleur met een zekere eigenheid, ideaal om een zachte look mee te creëren. Veel dames gaan graag met deze kleur aan de slag. In deze blog wil ik wat inspiratie geven voor hoe warme types dan toch met de kleur roze aan de slag kunnen.

Roze onderaan

De makkelijke oplossing als je graag kleuren wil dragen die niet in je palet zitten is om deze kleuren onderaan de outfit en dus weg van het gezicht te verwerken. Dat heb ik bij de eerste twee outfits hier gedaan. Links heb ik een outfit voor het herfsttype uitgewerkt met een roze plooitjesrok. De tint roze op zich is niet heel koel dus zou eventueel nog wel kunnen bovenaan, maar door deze onderaan te verwerken ben ik bovenaan voor de echte herfsttinten kunnen gaan. De trui bevat een gezellige mix van warme kleuren dooreen in een knusse stof. Oranje is natuurlijk een van de meest warme kleuren die er zijn, dus de perfecte tegenhanger voor de roze rok. De bruintinten geven verder voldoende diepgang aan de outfit en maken dat die helemaal niet koel aanvoelt.

Een heel andere outfit is de tweede, die beter aansluit bij het lentetype omdat ik hier koos voor lichtere felle kleurtjes zoals het citroengroen. Met dit voorbeeld wil ik duidelijk maken dat zelfs poederroze, een kleur die heel veraf lijkt te staan van de warme paletten van het zomer- en lentetype toch een optie kan zijn. De broek is zo gegrepen uit het palet van een zomertype, maar de trui zorgt vervolgens voor een leuke mix van dit roze met de warme groene tint. Ook in de verdere afwerking kies ik voor het groen om zo voldoende tegengewicht te bieden bij de broek.

Shop de looks: https://fashionemergency.shopshare.tv/shopboard/TG9va2Jvb2s6MjgzNDQ=

Combinaties met warm roze

Wil je toch roze bovenaan of overheen de hele outfit, dan zijn er ook nog andere opties. In de eerste outfit heb ik gekozen voor een vrij warme roze tint. De kleur leunt dicht aan bij aubergine, een kleur die wel in het palet van het herfsttype zit. Om dit verder af te werken kies je voor typische warme kleuren zoals het olijfkleurige jasje. Roze en groen vormen samen een complementair palet en combineren dus goed samen. Vind je dat de kleuren te veraf liggen, ga dan op zoek naar accessoires zoals een sjaal waarin de twee kleuren samen komen.

In de tweede outfit ben ik gaan werken met een print. De tweede outfit bevat een jurk met veel roze tinten in combinatie met warme vlakken in camel en bordeaux. Met deze jurk kan je heel wat kanten uit. Als koel type kan je dit afwerken met roze tinten, als warm type kiezen we hier voor een afwerking met camel, een prachtige warme kleur. Door de camel kleur in de cardigan en de schoenen te verwerken komt de warme tinten overheen de hele outfit.

Shop de looks: https://fashionemergency.shopshare.tv/shopboard/TG9va2Jvb2s6MjgzNDQ=

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.