How to wear de bike short

Van de ene nostalgische verbazing val ik in de andere, want het lijkt maar niet te stoppen met de 90-trends. Ik las het enkele weken geleden al dat de bike shortjes terug zouden komen, maar geloofde er toen nog niets van. Nu moet ik echter vaststellen dat ik ze overal tegenkom! Het wordt dus wel degelijk een trend! Maar hoe combineer je deze shortjes zonder dat het lijkt alsof je net van de fitness komt?

short1

Wel sportief of niet sportief

Je kan de shortjes op twee manieren dragen, ofwel helemaal sportief ofwel helemaal niet sportief. Het is belangrijk dat je een keuze maakt tussen beide uitstralingen en enkel werkt met elementen die passen binnen die uitstraling. Ga je voor de sportieve look, combineer de shortjes dan met een cropped top en sneakers of eventueel een trui met rits of hoodie. Wil je voor de niet sportieve look gaan, combineer dan met een blazer. Het lijkt een vreemde clash, en eigenlijk is het dat ook, maar de combinatie met een blazer is nu supertrendy! Werk deze outfit verder op een niet sportieve manier af, zoals met een leuk sandaaltje. Kies liever niet voor pumps, want dan krijg je alweer makkelijk een ander soort uitstraling.

Wel je vormen tonen of niet je vormen tonen

Ik hoor veel dames al meteen denken, tgog dat is niets meer voor mij, want in zo een shortjes zie je echt wel alles. En dat is inderdaad ook zo. Ik behoor trouwens ook tot die dames die dat nu aan het denken zijn. Doordat de shortjes heel aansluitend zijn, zie je natuurlijk veel vorm, de kunst is om dit op een positieve manier in te zetten. Daarbij is het ten eerste erg belangrijk om te letten op de lengte van de short, want dit bepaalt welk deel van je lichaam geaccentueerd zal worden. Ga je voor halverwege de billen, dan zullen je billen optisch verbreed worden, want dit is een horizontale lijnen ter hoogte van de billen. Wil je dit liever niet, ga dan voor een iets langer model, dat tot net boven de knie komt, want dit deel van je been is over het algemeen erg smal. Een tweede trucje is om te camoufleren met je blazer. Kies voor een boyfriend model of een iets langere blazer, die dus over het zitvlak en eventuele love handles komt. Draag je shirt in het shortje om jezelf extra taille te geven.

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.