How to wear: men’s boots

Met de natte Belgische winters in het achterhoofd, heeft de mode beslist na de dames nu ook de mannen te voorzien met een ruim aanbod aan stevige en ‘droge voeten garanderende’ boots.  Omdat lang wikken en wegen over de tientallen modellen in de winkel niet de favoriete bezigheid is van mannen, zet ik hier al even de verschillende types op een rijtje zodat jullie gewoon de winkel kunnen binnen stuiven, zeggen welke boots je zoekt en vijf minuten later terug buiten kunnen wandelen, een echte droom toch?!

The chukka boot

Deze boots reiken juist tot aan de enkel. Ze bevatten twee of drie rijen veters en zijn vaak uit suède gemaakt, maar soms ook uit leer. De suèden versie is soms teer voor plekken, maar de leren chukka boot is een perfecte all rounder. Onder een eenvoudige jeans en t-shirt doen ze het goed, maar ook onder een meer geklede outfit inclusief een hemdje, komen ze ten volle tot hun recht.

 

 

 

 

Brogue Boots

Dit zijn de perfecte schoenen om te kiezen onder een geklede outfit. Vroeger bestonden ze enkel in de lage versie, maar nu krijgen steeds meer van deze formele schoenen een verhoogje.  Ook deze boots kun je kwijt op de werkvloer. Je kunt ze zelfs extra in de verf zetten door ze te combineren met een jeans met opgerolde pijpen. Wil je ze liever dragen met een kostuum ? Dat kan ook, maar laat dan alsjeblieft die pijpen naar beneden 😉

 

 

 

Chelsea boots

Het zat er al een paar jaar aan te komen, maar dit jaar is de comeback van de chelsea boots een feit! Deze boots hebben ook een enkelhoogte, maar hun grootste troef ligt in het ontbreken van veters. In plaats daarvan laat de elastiek aan de zijkant toe om snel in en uit deze schoenen te stappen.  Daterende uit de periode van The Beatles, brengen deze schoenen meteen een Rock & Roll gehalte in je outfit!

 

 

 

Hiking boots

Dit zijn dé boots die bestand zijn voor regen- en/of modderachtige omstandigheden. Vroeger dienden ze enkel om op bosklassen te gaan, vandaag dienen ze als coole afwerking bij je outfit. Doordat de hele enkel omhuld wordt, zitten de voeten erg stevig en warm.  Maar ook je allerdikste sokken kun je in deze boots kwijt, sterker nog, je mag ze zelfs een beetje boven de rand laten uitsteken.

 

 

 

 

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.