How to wear: een jumpsuit

Hij wordt omschreven als een van de meest simpele kledingstukken ooit: de jumpsuit is hét kledingstuk dat je verlost van alle combinatieproblemen. Hoewel ik dit niet kan ontkennen, hoor ik toch veel mensen met vragen kampen over het schoeisel, het jasje of juwelen die geschikt zijn voor de combie met een jumpsuit. Daarom dus toch even de do’s en dont’s van dit unieke kledingstuk op een rijtje.

Het bijhorende jasje

Kies voor een jasje in plaats van een gillet of trui. Korte modellen die de taille van je jumpsuit in de verf zetten, zijn hiervoor heel geschikt. Dat kunnen korte blazertjes zijn of een stoere leren perfecto. Jumpsuits in effen kleuren mogen gerust gematched worden met een jasje in contrasterende kleur. De eeuwige zwart-wit klassieker wordt vaak toegepast. Het benadrukken van de taille zorgt voor een extra vrouwelijke uitstraling, want met de oorspronkelijk voorganger van de jumpsuit, namelijk de overall, willen we toch niet meer geassocieerd worden hé ;-). Laat je jasje wel het best open hangen zodat het verlengende effect van de jumpsuit intact blijft.

 

 

Wil je het iets minder klassiek houden? Dan zijn er ook talrijke jumpsuits te vinden met vrolijke en vooral vrouwelijke motiefjes. De polka dot bijvoorbeeld is niet meer van de catwalk weg te slaan. Alleen horizontale strepen zou ik eerder afraden, want de gelijkenis met een zebra komt toch wel erg dichtbij… Bij een jumpsuit met een motiefje kies je best voor een effen jase in een neutrale kleur om het effect van de print een beetje af te zwakken.

 

 

 

 

De bijhorende accessoires

De zwarte jumpsuit is de nieuwe little black dress, geschikt voor een kantoordag alsook voor een cocktailparty. Een glamoureuze touch via metallic accessoires zijn dan ook de perfecte afwerking voor een feestje. Ook een korte statementketting is een uitstekende afwerking om het geheel van de jumpsuit te doorbreken. Op dezelfde manier werkt ook een accentje in de taille.

 

 

 

De bijhorende schoenen

Aangezien een jumpsuit volledig draait om lengte, vraagt deze outfit om hakken! De reden hiervoor: de balansregel. De losse en meestal ook wijde broek vraagt om opnieuw in evenwicht gebracht te worden met elegante en fijne schoenen. Dat kunnen pumps zijn of sandalen, zolang er maar een verhoogje aan hangt.

Kleinere vrouwen hoeven hierdoor echter niet afgeschrikt te worden, want ook zij kunnen deze all-in-one outfit aan door bijvoorbeeld te kiezen voor schoenen met hakken in dezelfde kleur, wat nog eens een extra verlengend effect creëert. Bovendien bevatten vele jumpsuits rekkers onderaan, waardoor je die naar believen omhoog kunt schuiven en zo het probleem van de korte lengte oplossen.

 

 

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.