Cats on the catwalk

Terug van weggeweest op ‘katwalk’ zijn de katjes! Sinds begin dit jaar zijn ze reeds prominent aanwezig in de mode in alle groottes en modellen, gaande van snoezige katjes tot katten die niet zonder handschoenen aan te pakken zijn.

De eerste drie foto’s zijn voorbeeldjes van cats on the catwalk. De eerste foto vind ik persoonlijk nogal overdreven kattig over komen. Ik ben eerder van oordeel dat je een katpatroontje, of het nu een panter of tijger is, beter maar één keer in je outfit kan verwerken. Het werkt net zoals een print: het trekt sterk de aandacht, waardoor, als je het geheel in evenwicht wilt houden, de rest van je outfit beter somber blijft. Nuja in modeshows mag het al eens wat opvallender zijn.

cat 1

 

De tweede foto presenteert een jurk die een combinatie is van twee trends: de tijgerprint en het leer. Dit maakt de outfit twee keer ruig, maar het schattige bloesje dat ze eronder draagt, brengt opnieuw het evenwicht. Ik vind het wel geslaagd al zou ik het niet zelf uitproberen. Dit komt overigens goed uit, want ik kan me die jurk toch niet veroorloven!

cat2

De derde catwalkfoto is niet bepaald het typevoorbeeld van diervriedenlijkheid, maar ook voor 2013 mogen we opnieuw een bonte winter verwachten!

cat3

 

De volgende foto dat ben ik in mijn tijgeroutfit: misschien niet zo gracieus als de vorige foto’s, maar toch wel even modieus. Mijn eigen tip ter hand nemend heb ik dus gekozen voor één centraal stuk met tijgerprint als basis voor mijn outfit en dit aangevuld met basics. Ook qua kleur heb ik het sober gehouden zodat de beige en zwarte strepen een accent zijn.

P1010103

 

Om je verder op weg te helpen met deze trend heb ik een aantal kledingstukjes met tijger- of panterprints uitgezocht. De eerste is een truitje van H&M voor 12.95 euro. Het tweede is een kleedje van Pimkie voor 25.99 euro. Dit is een weggelegd item voor diegenen die het echt makkelijk willen hebben, de combinatie is namelijk al compleet in evenwicht door de panterbovenkant en effen onderkant. En ten slotte een handtasje van Zara voor 29.95 euro.

cat4 cat5 cat6

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Ik vind het wel mooi, maar heb het zelf nog nooit durven uitproberen. Misschien is zo’n handtasje dan wel een tussenoplossing. Thanks Lunefashion!

    1. Dat moet je zeker proberen! Je kunt beter eerst een ‘goedkoop’ tijgeritem proberen om dan te beslissen of het echt iets voor jou vooraleer je in een duurder exemplaar investeert!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.