Recensie: Essence all-in one BB crème

essence-ss12-update-bb-cream

 

Vandaag is het de beurt aan een eerste make-up review. Een echte make-up goeroe kan je mij niet noemen, maar zoals elk meisje hou ik er wel van om mij een beetje op te maken voor speciale gelegenheden. Omdat ik niet wil achterblijven op mijn leeftijdsgenoten ben ik sinds kort een foundation gaan gebruiken als basis voor mijn make-up.  Ik heb helemaal nog geen vaste make-up routine of -merken en probeer daarom nog graag verschillende dingen uit om te ontdekken wat me het beste ligt.

Als eerste foundation heb ik essence all-in one BB cream geprobeerd. Een BB cream leek me handig omdat ik dan mijn dagcrème achterwege kon laten en slechts één potje nodig had ’s ochtends. Bij nader inzien vind ik het concept iets minder aantrekkelijk, aangezien ik mijn dagcrème ben blijven gebruiken omdat die een betere verzorging bood voor mijn huid dan de verwerkte dagcrème in de BB essence crème.

Een reden waarom is voor Essence koos is dat het een typisch jongerenmerk is: het is vrij goedkoop, maar biedt toch een degelijke kwaliteit aan die voldoende is om als eerste merk voor make-upprobeerseltjes te gebruiken. Mijn eerste oogschaduw, mijn eerste lipstick en nu ook mijn eerste foundation is van Essence.

Qua textuur heb ik gekozen voor een crème omdat ik daar het meeste ervaring mee heb. De volgende keer zal ik vermoedelijk geen crème meer nemen, want de zeer vaste textuur van de Essence BB crème had als nadeel dat hij soms moeilijk mooi open te wrijven was, waardoor het uitkeken geblazen was voor vegen. Ondanks dit minpuntje komt de crème haar belofte voor een matte en egale huid wel na. De foto is niet scherp, maar toch vind ik dat er een zichtbaar resultaat is!

Het kiezen van de correcte kleur voor foundation is vaak erg moeilijk. Ik heb altijd gelezen dat je je tintje niet mag testen op je handen of gezicht, maar eigenlijk beter in je hals omdat je daar iets lichter bent van tint dan in je gezicht. Het risico is vooral dat je te donker kiest, want dan krijg je een lelijk contrast tussen je hals en gezicht. Heb je een foundation die iets te licht is, dan is dit minder een probleem, want met wat extra bronzerpoeder kan je de kleur donkerder maken. Het is dus aangeraden om beter een tint te licht dan ééntje te donker te nemen. Zeker als het je eerste keer is, zoals van mij, kun je best proberen om het allemaal heel natuurlijk en eenvoudig te houden.

Algemeen ben ik tevreden over de BB crème van Essence: hij is de ideale foundation voor beginners door zijn goede prijskwaliteit, maar wanneer je reeds tot de gevorderden make-uppers behoort zou ik voor een iets duurder en kwaliteitsvoller merk gaan.

P1010103 - kopie

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.