1 maand pony-ervaring

Jullie zijn allen getuige geweest van mijn impulsieve beslissing om te kiezen voor een andere haartooi. Ik heb namelijk een maandje geleden een rechte pony laten knippen, wat kan ik jullie daar nu na 1 maand ervaring over vertellen?

VOOR

P1010013 - kopieNA

 

NA:

 

P1010089 - kopie

 

De ervaring

In eerste instantie vind ik dat een froefroe beter staat bij de vorm van mijn gezicht. Mijn gezicht is ietwat ovaalvorming waardoor ik me wel eens erger aan mijn ‘groot’ voorhoofd. Omdat ik weet dat dit voor velen een heikel punt is, kan een froefroe uit proberen voor velen een oplossing zijn. Ik was vroeger best tevreden met mijn lange haar wanneer ik het net goed gelegd had zoals dat het geval is op de eerste foto. Het probleem is echter dat het zelden lang zo blijft liggen, waardoor de scheiding als snel een rommelige boel werd en mijn haar sluik langs mijn gezicht hing. Dat probleem heb ik nu niet meer. Ik geef toe dat de pony er ook het best uitziet als ik hem net ‘bewerkt’ heb, maar ik heb wel het gevoel dat hij langer goed blijft liggen. Bovendien vind ik de rechte pony een meer trendy kapsel, al besef ik natuurlijk wel dat dit een trend is die binnen x aantal maanden weer zal verdwijnen. Maar dan laat ik de pony toch gewoon terug groeien?

Het onderhoud

Jullie weten misschien nog dat mijn inspiratie voor de pony afkomstig was uit de Flair. Flair had hierbij ook een aantal tips voorzien voor het onderhouden van deze pony. Nu blijkt echter dat in mijn situatie die tips weinig hulp konden bieden.

Eerst en vooral zal de stijltang bij een recht pony niet je favoriete vriend worden, in tegendeel. Ik heb het een paar keer geprobeerd, maar telkens ik mijn weerbarstige pony met de stijltang te lijf ging, was het resultaat een omhoogstaande pony. Dit vond ik niet zo aangenaam. Uiteraard heb je als voordeel dat je een pony makkelijk en snel even kunt nat maken en opnieuw drogen om vervolgens opnieuw aan de slag te gaan met het tooien ervan. Wat een betere optie is om je froefroe terug in model te krijgen ’s ochtends is de haardroger. Zoals ik al zei kun je best je haar een beetje nat maken en opnieuw drogen zoals de kappers dan doen (maar dan iets minder professioneel). Eens hij goed ligt gebruik ik een klein beetje haarlak om alles op zijn plaats te houden. Dit blijkt ook wel te helpen, vooral als het erg winderig/regenachtig weer is. Een andere oplossing die mijn kapper hiervoor aanraadde was enkel in de zomer een rechte pony te nemen… tjah dat is natuurlijk nog geen garantie. Bovendien denk ik dat je in de zomer meer zweet op je voorhoofd en daardoor makkelijker krulvorming krijgt in je pony.

Verder vind ik ook het gebruik van droogshampoo een goed ponymiddeltje. Gebruik dit natuurlijk niet op vers gewassen haar, want dat heeft geen nut, maar op de dag dat je je haar gaat wassen en er al wat vettigheid de kop op steekt, kan droogshampoo zeker helpen om je froefroe weer meer leven en glans te geven. Ik gebruik nog steeds de Ultra Doux droogshampoo, waar ik heel tevreden over ben.

Ziezo tot zover mijn ervaring met een recht pony!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.