Mannenmode herfst 2013-2014

Tot nu toe heb ik mijn fashiontips steeds gericht op de dames onder ons, maar eigenlijk is er nog een veel hulpbehoevendere groep, namelijk onze dierbare mannen! Het woord mode, ja dat kennen ze nog wel, maar daar stopt het dan ook. Zonder een raadgevende vrouw naast hun zijde, loopt het toch al vaak eens fout. Daarom mannen, is dit jullie kans! Word vandaag nog onafhankelijk van je vrouw op modegebied door mijn tips voor de herfst- en wintercollectie ter harte te nemen!

1. Blijf die biceps trainen, want daar zul je ook deze winter mee kunnen showen! Dit dankzij de heruitvinding van de bodywarmer. Door hun donsjesopvulling zijn deze jasjes tegenwoordig erg warm, maar tegelijk ook  luchtig. Je kunt ze het best combineren met een hemdje eronder met opgerolde mouwen, zodat het ‘stoerheidsgehalte’ intact blijft. Iets dat je beter niet doet is je bodywarmer dichtritsen, want op die manier krijg je gemakkelijk een opgeblazen effect. En neen, dat is niet stoer.

Foto 1: WE 59.95 euro, foto 2: H&M: 39.95 euro

mannenmodemannenmode 8

2. De tijd dat kleur enkel voorkwam in het ondergoed van de mannen is voorbij, alles mag tegenwoordig een kleurtje hebben, zoals ook de broeken. Opvallende kleuren voor herenbroeken deze winter zijn kaki, beige en oranje. Maar dit is een echte uitdaging, want je kunt niet zomaar het bovenste hemd of pulll van de stapel nemen om hierop te combineren! Maar geen nood, ik help je even op weg. Kaki is denk ik de moeilijkste kleur om combi’s mee te maken. Voor de meisjes raad ik altijd aan voor een kaki-roze outfit te gaan. Deze optie is er voor de heren ook , maar mijn ervaring leert dat de meeste mannen niet zo into pink zijn. Betere en veiligere opties zijn dan gewoon wit of lichtblauw. Daar kun je niets mee fout doen. Bij oranje staan bruintinten meestal erg mooi, gaande van beige tot donkerbruin, deze herfstlook zal sowieso slagen. Beige is ten slotte de makkelijkste optie: wit, bruin, donkerblauw, groen, oranje…, dat is allemaal geen probleem op een beige broek. Één tip die alle mannen in hun oren moeten knopen: ook al ben je een fan van Club Brugge: donkerblauw en zwart gaan niet samen!

Foto 1: Springfield 36.99 euro, Foto 2: Jack&Jones: 39.95 euro

mannenmode4mannemode 3

3. De mannen zullen er warmpjes bijlopen deze winter, want de gebreide cardigans zijn hot! Beige of bordeaux, met een V-hals of een ronde hals, dat maakt allemaal niet uit, als het maar dik is. De mannelijke variant van de hotte kabeltruien voor vrouwen, bevat knopen en een kraagje, wat bijdraagt aan de mannenlijkheid. V-hals truien zijn altijd het mooist met een hemdje eronder, maar let op: je kunt geen chique hemd onder een dikke gebreide trui steken! Hemden die wel in aanmerking komen zijn houthakkershemdjes, dat zijn geruite hemdjes, meestal in een iets loshangender model en een soepele stof of natuurlijk de jeanshemdjes. Net als elke vrouw ondertussen een jeanshemdje heeft hangen, moeten ook mannen dit aanschaffen. Dit kan een heel basic donkerblauw hemd zijn, maar ondertussen zijn er ook al wat uitdagendere modellen op de markt, zoals een mosterdkleurig jeanshemd en ééntje met een duidelijk accent.

Foto 1: H&M: 29.95 euro, foto 2: G-star: 119.90 euro, foto 3: Jack&Jones: 49.95 euro, foto 4: G-star: 139.90 euro

mannenmode 6mannenmode 7

mannemode 2mannenmode 5

4. Ben je een man die nog dagelijks in kostuum naar het werk moet en denk je op die manier modetrends te kunnen ontlopen? Dan ben je fout, want ook in de businesslook zitten modetrends verscholen. De ultieme kleur voor je kantoorlook is tegenwoordig donkergrijs. Een trendy inval in je look kun je creëren door het basic witte hemd achterwege te laten en kleur toe te voegen zoals donkerrood of blauwe tinten. Een das wordt steeds meer ‘vergeten’, moderner is het om een zeer dunne V-trui onder je kostuum te dragen. De tijden van een gewoon basic kostuum zijn ook verdwenen, kies eens voor een jas met bepaalde accenten, zoals ééntje met een leren kraagje. Dit maakt je kantooroutfit supertrendy en stoer!

Foto 1: Esprit: 149.99 euro, foto 2: Zara: 119.00 euro

mannenmode 9mannenmode 10

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.