How to wear pied-de-poule

Liefste lezers,

Ik heb jullie al enkele nieuwtjes meegedeeld, maar vandaag terug een gewoon blogje. Ik had eventjes tijd nodig om terug in die winterkleren te komen, want ik kom van een zomerweertje in Australië. Maar goed, we zijn weer helemaal ingewerkt (‘ingeshopt’) en mee met de trends. De trend van vandaag is de pied-de-poule, of ook wel een soort schuine zwart-wit vierkantjes. Je kent het vast wel 😉

pied5

De uitstraling en de combinatiemogelijkheden van de pied-de-poule leunen aan bij die van prince-de-galles, met dat verschil dat pied-de-poule over het algemeen maar uit twee kleuren bestaat, terwijl erin prince-de-galles meerdere tinten zitten. Dit maakt wel degelijk een verschil uit hoe je deze stof het best combineert. Doordat er enkel zwart en wit in zit is de uitstraling ervan namelijk iets harder dan bij prince-de-galles, wat een heel zachte uitstraling heeft.

Om binnen die harde en toch wel ietwat formelere uitstraling te blijven, kan je deze print goed combineren met zwart. Aan de andere zijde is natuurlijk de combinatie met wit. Ook steeds geslaagd, maar maakt de uitstraling zachter. Maak deze outfits iets meer casual door te combineren met een t-shirt met leuke tekst. Met zwart en wit kan je natuurlijk nooit iets misdoen, maar ik houd ervan om de outfits iets meer karakter te geven, door met andere kleuren te combineren.

pied1pied4

Pied-de-poules kan door zijn eenvoud aan kleuren, met heel wat andere kleuren gecombineerd worden. Je hebt natuurlijk een echte klassieker en dat is de combinatie met rood. De palet zwart-wit-rood is ideaal voor wintertypes. Wil je het patroon zachter maken, bijvoorbeeld voor zomertypes, combineer dan met roze. Voor de herfsttypes is het dan weer belangrijk deze print te combineren met warme kleuren zoals oranje of petrol. De lentetypes daarentegen kunnen creatief zijn en allerlei kleurtjes uit proberen. Voor diegenen die niet bang zijn van print op print, is ook de combinatie met een andere ruitjesprint in andere kleuren een leuk idee.

pied7pied8

bronnen bij de foto’s

https://www.pullandbear.com/be/femme/vêtements/jupes/minijupe-poches-tailoring-c29024p501048046.html

https://www.bershka.com/be/femme/vêtements/blousons/veste-tailleur-à-carreaux-c1010193212p101579527.html?colorId=800

https://www.asos.fr/glamorous/glamorous-blazer-pied-de-poule-style-teddy-boy/prd/2449925

http://www.comptoirdescotonniers.co.uk/jacket-FALCONETTE_3766.html

https://www.loavies.com/eu/loav80200-loavies-pied-de-poule-trousers

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.