Moet ik bang zijn voor een stijlanalyse?

Regelmatig komen er dames bij mij over de vloer die de bon voor een kleur- en stijladvies cadeau gekregen hebben en die eigenlijk niet zo goed weten wat hen te wachten staat. Soms zie ik de angst in hun ogen (want ik zie er ook heel angstaanjagend uit 😉 ). Ze denken dat het een confrontatie zal worden met hun eigen lichaam, zijn bang dat ik geen leuke styling voor hen ga vinden of zijn zenuwachtig om over hun onzekerheden te praten.

Nu wil deze slecht associaties met een stijladvies even de wereld uit helpen, of althans Fashion Emergency uit helpen. En daarom geef ik een antwoord op de belangrijkste vragen:

Is een stijladvies een confronterende ervaring?

Neen! Een stijladvies is een positieve ervaring! Het is een momentje waarin jij als dame centraal staat. We gaan daarbij samen op zoek naar welke kledij jou kan doen stralen. We kijken niet alleen naar het fysieke, maar ook naar je karakter en de uitstraling die je graag wil met je kledij. En wees gerust, ik vind voor iedereen wel iets. Soms zit het hem in kleine dingen, zoals even met een andere stof experimenteren of een ander model of met accessoires gaan toveren.

Word ik dan niet opgemeten?

Jawel! Er is een klein opmeet moment. Dat gaat echter niet gepaard met het uittrekken van kledij en het vergelijken op gemiddelde tabellen. Het enige wat ik doe is de omtrek van de schouders, taille en heupen bepalen. Vervolgens kijk ik niet naar de cijfers zelf, want die doen er niet toe. Wat er wel toe doet is de verhouding. Belangrijk voor een goede styling is om te weten of bijvoorbeeld jouw heupen breder zijn dan je schouders of je een uitgesproken taille hebt, want dit zijn dingen die je met je kledij verder kan accentueren of verdoezelen.

Ga ik met een slecht gevoel naar buiten?

Neen! Ik vraag heel veel feedback aan mijn klanten. Zowel op het moment zelf, alsook achterna. Ik kan je eerlijk zeggen dat ik nog nooit een dame gehoord heb die met een slecht gevoel naar buiten liep. In tegendeel, veel dames zijn geprikkeld om te gaan shoppen nadat ze van bij mij komen om het advies zelf toe te passen. Toch niet overtuigd? Lees dan zeker ook eens de recensies op de Facebookpagina.

Moet ik praten over mijn onzekerheden?

Van mij moet je niets! Het is wel zo dat hoe opener jij bent tegenover mij, hoe beter ik advies kan geven. Natuurlijk zal mijn eerste vraag na kennismaking niet zijn om te vertellen over wat je graag anders wil aan je lichaam. We beginnen altijd eerst met een kleuradvies, wat veel comfortabeler is, zodat we elkaar een beetje leren kennen. Bovendien vind ik het belangrijk dat je weet dat de nadruk niet alleen ligt op wat je wil camoufleren. We staan ook stil over wat je leuk en mooi vindt aan jezelf en, hoe we dit kunnen accentueren. Dit is voor veel dames een nieuwe manier van denken.

Heb je nog vragen bij een stijladvies? Laat het mij weten!

Wil je zelf graag eens een stijladvies krijgen, bekijk dan hier het aanbod en de prijzen.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.