How to wear: faux fur

Hoewel de herfst eventjes op hold gezet is, zien we toch al hier en daar de faux fur, , waarvan nu ook de mouwloze variant enorm trendy is, haar intrede doen. Naast hun warmte, zachtheid en tijdloosheid zijn deze ‘knuffelige’ jasjes ook makkelijk te combineren en op en top herfst of zelfs winterproof. Zwarte , grijze of bruine bontjassen met lange haren of korte krullen, ze kunnen allemaal even hip en tegelijk luxueus zijn als je ze goed combineert. Met een al dan niet neppe bontjas sta je of val je. Leer hier de kunst van het staan 😉

Een volledige bontjas dragen zonder er als een losgeslagen beer uit te zien is niet altijd eenvoudig. Handige tips kunnen zijn om te kiezen voor een jas met korte haren zodat je niet helemaal verdwijnt in de donsjes. Eventueel kun je ook kiezen voor eerder niet alledaagse kleuren zoals wit, maar ook paars en roze zijn tegenwoordig in de rekken te vinden.

De bontjas bepaalt het grootste deel van je look. De overige kledingstukken hou je dus best behoorlijk simpel. Een zwarte broek en witte bloes kunnen volstaan om je outfit tot een goed, maar niet al te angstaanjagend geheel te maken. Verder wordt de jas ook vaak gecombineerd met een leren broek (hoe je dat doet, lees je in de vorige post) of met een gewone jeans.  Een bontjas is een statement en per statement is het aangeraden er telkens maar ééntje van te verwerken in je outfit, dus vul zeker niet aan met bonten wanten en bonten oorwarmers…

 

 

 

 

Voor de iets minder grote durvers, maar onmiskenbare trendssetters is er de cropped versie van de bontjas. Deze kortere versie is ideaal in combinatie met de high waisted broekentrend en taillerokjes. Ook de mouwloze variant is een jasje dat iedereen tegenwoordig wel aan kan. De bruine versie staat het mooist met andere bruintinten en warme kleuren zoals oranje en donkergroen. Bruin bont werk je het best af met gouden details. De grijze of zwarte bontjas komt heel goed tot zijn recht met wit en afwerking van zilveren accenten.

Laat die winter dus maar komen!

 

 

 

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.