How to wear: leer

De tijd dat alleen je schoenen van leer waren, is lang vervlogen. Naast de leren jasjes zijn er nu ook leren rokken , topjes, jurkjes en zelfs broeken. Alles kan… maar met mate. Het trendy dragen van leer is geen lachertje. Ik heb zelden geslaagde outfits gezien met een leren broek. Daarom wil ik jullie toch even de basic rules bijbrengen.

  1. Kies slechts voor 1 leren kledingstuk
  2. Combineer nooit, maar dan ook nooit leer met tijgerprint
  3. Een leren kledingstuk is een statement, hou dus de rest van je outfit basic
  4. Draag leer met zelfvertrouwen. Als je zelf niet overtuigd bent van je kledingstuk, laat het dan hangen

 

De leren jas

De leren jacket is ondertussen een even grote must-have geworden als een blauwe jeansbroek. Een leren jasje is trendy, jong en geeft de extra boost die je outfit nodig heeft. Ik blijf een fan van de eeuwige zwarte perfecto. Dit jasje met korte taille zet je vrouwelijkheid extra in de verf en combineert bijgevolg niet alleen goed op een broek, maar ook op een jurkje. Een lederen jasje hoeft helemaal geen combinatiestress op te leveren, want je kunt hem echt op elke outfit kwijt!

 

 

 

 

De leren rok

Met plooitjes of zonder, de lederen rok blijft ook deze zomer een hype. Deze rokjes staan het mooist met een poffend bloesje. Vermijd erg strakke topjes of bovenkledij met diepe uitsnijding, want dan creëer je al snel een eerder ‘sletterige’ indruk.

 

 

 

 

De leren broek

Dit is voor de echte durvers!  Het basisstuk voor je outfit met lederen broek is ongetwijfeld een bijpassende zwarte leren handtas. De belangrijkste kleuren om je outfit op te vullen zijn wit en grijstinten. De meest geslaagde outfits hiermee vind ik persoonlijk die in de richting van streetstyle. Denk aan een oversized witte of grijze t-shirt met blazer en sneakers of stoere boots en een kaki-jas zijn ook best leuk. Deze foto’s kunnen je misschien nog wat verder inspireren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.