How to wear polka dots

Het wordt hoog tijd om je zomeractiviteiten uit te stippelen en dat mag je letterlijk nemen, want de stipjes en bolletjes worden jouw favoriet deze zomer! Niemand kan deze polka dot trend aan de kant laten liggen, want er is voor ieder wat wils: kleedjes, bloezen, rokken, handtassen, sjaals….. Polka dots zijn uitermate snoezig bij kinderen, maar als volwassene willen we toch graag onze geloofwaardigheid een beetje op peil houden. Hoe ga je dan stijlvol te werk met deze schattige bolletjes?

polka3 polka2

Bloesjes

Polka dots op een leuk bloesje kan eigenlijk nooit fout lopen. De afwerking met een blazer creëert een goed gebalanceerde professionele en tegelijk vrouwelijke uitstraling. De ultieme klassieker is natuurlijk de zwart-wit trend, die je aan de hand van een zwarte of witte broek of eventueel jeans tot een uiterst klassiek geheel kunt brengen. Maar voor de zomer vind ik het leuk om ook eens de andere kleurtjes uit te testen. Je kunt met je basic zwart-wit hemdje zeker ook een beroep doen op de trendy pastelkleurtjes of ook met rode en gele accessoires doet deze trend het goed, maar nog veel leuker is om de bolletjes zelf fleurig te houden, denk aan rood of oranje. Ideaal voor een instant zomergevoel!

fashion blog for professional women new york city street style work wear polka6 polka7 polka9

Rokjes en kleedjes

De tweede grote bolletjeshype is te vinden in rokjes en kleedjes. Veel uitleg behoeft dit niet, want je doet net het omgekeerde als bij een bloesje. Welk van beiden je kiest, laat je best afhangen van je figuur. Ben je iets breder op je heupen, dan is het interessanter om een polka dot bloesje te kiezen aangezien de bolletjes een verbredend effect kunnen hebben.

polka10

Print op print

Als je nog niet genoeg hebt van al deze bolletjes, is er natuurlijk ook de print op print trend. Bolletjes op bolletjes kan perfect slagen! Kies natuurlijk wel voor verschillende kleuren, witte bolletjes bovenaan bijvoorbeeld en zwarte onderaan. Ook een aanrader vind ik om bolletjes van dezelfde grootte te nemen, zodat er ergens een match lijkt te zijn tussen je bovenstuk en onderstuk. Als je wel genoeg hebt van de bolletjes, maar niet van de prints, kun je opteren voor een combie met streepjes. Om er geen hele kleurboek van de maken raad ik aan om met gelijkaardige kleuren te werken. Dit is een outfit voor de durvers, maar het kan wel degelijk een heel leuk effect hebben!

polka4 polka5 polka8

Voor vragen, advies of leuke ideetjes: lunefashion@outlook.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: