Haartrend: de lob (lange bob)

Als er één trend is die niet mag ontbreken bij de overwegingen voor je zomerkapsel 2015, dan is het wel de lob of lange bob. Terwijl de ombré de uitgegroeide versie was van een kleuring, is de lob een uitgegroeide versie van de bob. Heb je vorig jaar een bob laten knippen, dan kan je nu dus je boblijn laten groeien en ben je in no-time terug trendy! Maar ook de omgekeerde handeling is mogelijk, namelijk van lang haar naar een lange bob. Deze stap is makkelijker te zetten vermits je niet van lang naar kort hoeft te gaan, maar het ook op halflang kunt houden (ik spreek uit ervaring 😉 )

 

Hoewel het vaak zo lijkt, is een bob helemaal niet saai! Zowel de gekrulde, gestijlde als gegolfde lob zijn in. Om dan nog maar te zwijgen van speldjes, staartjes en dotjes die je in dit kapsel zonder twijfel nog steeds kwijt kunt. Ook de ombré wordt vaak in combinatie met een lob gebruikt om de look een frisse touch te geven. Kortom, je kan er dus alle kanten mee uit!Hoewel er veel tam tam gemaakt wordt over het matchen van je gezichtsvorm met je haarstijl, hoor ik ook heel vaak het tegendeel: de lob staat iedereen! De details en afwerking, waaronder de lengte en het aantal laagjes, kunnen echter wél verschillen naargelang de gezichtsvorm. Daarvoor vraag je best raad aan de kapper. Voor mensen met erg dun haar is het bijvoorbeeld een aanrader om met laagjes te werken zodat je het volume kan boosten. Rond-vormige gezichten staan dan weer het best met een iets langere versie van de lob zodat het gezicht optisch niet breder lijkt. Voor lange en smalle gezichten geldt het tegenover gestelde: hou het eerder kort, tot aan de kaaklijn. Voor extra volume aan de zijkant kan je voor laagjes kiezen. 

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.