How to wear tuxedo stripe pants

Tuxedo stripe pants, een moeilijk woord voor iets wat jullie allemaal wel kennen. Het is eigenlijk een fancy woord voor een broek met een streep aan de zijkant. Maar deze broek verdient een fancy benaming, want het is niet zomaar een broek, het is een magische broek voor je figuur! De streep aan de zijkant van de broek gaat namelijk bij elk figuur een verlengend en versmallend effect hebben. Ze is dus enkel niet geschikt voor dames die zichzelf al te groot en te slank vinden, maar hé, zijn die er zelfs?

 

Het juiste model

Tuxedo stripe pants heb je in verschillende modellen, gaande van de echte skinny tot losse broeken met uitlopende pijpen. Dit betekent dat er dus voor elk lichaamsfiguur wel een correct type broek te vinden is! De skinny kennen we allemaal. Skinny broeken met strepen zijn ideaal voor alle dames die eigenlijk geen complexen hebben over heupen of benen. Skinny’s zetten je perfecte figuur in de verf en de streep aan de zijkant versterkt het effect nog eens extra. Ten tweede is er het chino model. Jullie weten vast wel wat een chino is, anders lees je het hier. De chino met een streep langs de zijkant was zowat dé broek van 2017. Overal waar ik keek zag ik dames met dezelfde broek. Logisch natuurlijk, want een chino staat veel dames erg goed. Door de iets lossere stof camoufleer je bepaalde delen die je minder leuk vindt en de streep aan de zijkant slankt die delen nog eens verder af, dubbel win dus!

 

Ten derde is er de losse broek, vaak met uitlopende pijpen. Bredere pijpen zijn een goed idee voor dames die hun heupen te zwaar vinden. Door de bredere heupen biedt je namelijk een soort van tegenwicht, waardoor je lichaam meer in balans lijkt te zijn. De streep langs de zijkant gaat dit effect opnieuw versterken.

 

De juiste kleur

Ben je een klassieker, ga dan voor de “echte” tuxedo stripe pants in zwart en wit (zwart met een witte streep wel te verstaan 😉 ). Moet je nog wennen aan het gedoe met de strepen, ga dan voor een broek met een heel subtiele streep. Bijvoorbeeld een donkere jeans met een fijn glitter streepje of een blauwe jeans met een fijn roze streepje. Ook een toppertje zonder té te zijn zijn de prince de galles broeken met een fijn roze of rood streepje opzij. Maar je kan het natuurlijk zo opvallend maken als je wil. Heel erg leuk wordt het bijvoorbeeld als je prints gaat toevoegen of tekst. Denk maar aan een jeans met een streepje tekst opzij of een broek in luipaardprint met een fluostreepje. Het kan allemaal! En allemaal hebben ze hetzelfde magische effect.

 

De juiste combinatie

De juiste combinatie met de tuxedo stripe pants hangt af van het model dat je gekozen hebt en de kleuren. Maar met een wit bloesje kan je ze eigenlijk allemaal doen slagen. Kies voor een los model. Dat past perfect bij de stijve aansluitende skinny, bij de iets gekledere chino of bij de losse broek. Probeer de kleur van de streep ook ergens bovenaan in je outfit te verwerken, maar probeer ook tegelijk niet al te veel extra kleuren toe te voegen. Als je kiest voor de klassieke zwart-wit broek bijvoorbeeld met een wit bloesje kan je gerust nog een rood handtasje als accent toevoegen, maar als je een zwarte broek hebt met wit-rode streep ga je beter niet nog een vierde kleur toevoegen.

 

tuxedo

bronnen bij de foto’s

 

Trend Alert: Striped Tuxedo Pants

A-Z Trend Guide: Tuxedo

 

 

 

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.