How to wear the chino

Vorige week maakten we kennis met de jogger pants (https://lunefashion.com/2017/03/15/how-to-wear-the-jogger-pants/), vandaag is tijd voor de chino. Een chino is eigenlijk heel gelijkaardig aan een jogger pants, het belangrijkste verschil is eigenlijk de stof. Daar waar een jogger pants meestal uit katoen is, is een chino uit een soepel vallende stof (oké ik weet niet welke 😉 ) Een ander verschil is de aansluiting. Een jogger pants sluit meestal mooi aan waardoor deze heel makkelijk zit. Een chino is meestal iets losser, maar toch even makkelijk. Het derde verschil dan is eigenlijk het resultaat van de vorige twee, de chino is namelijk iets gekleder omwille van de stof. Toch kan je de chino ook heel casual dragen. Dat doe je met deze tips:

Zwart

Wil je op safe spelen kies dan een chino in zwart. Deze kan je namelijk zowel heel casual en vrijetijds dragen alsook voor werkgerelateerde meetings. Ik vraag me eigenlijk af of ik die zwarte versie nog moet promoten, heeft niet iedereen deze al hangen? Combineer voor een meeting met een korte blazer en los bloesje dat je in je broek drapeert. Voor de casual dagen doe je helemaal hetzelfde maar dan met een leren jasje of jeansjasje en losse t-shirt. Met hakken onder deze outfit ga je nogal snel over de top vind ik, maar het kan zeker als het chique moet zijn. Ik verkies echter een leuk paar sneakers. Een no-go zijn boots, zowel lang als kort.

 

 

 

Kleur

Wijk af van het klassieke zwart door je chino in een leuk kleurtje te kiezen. Een eerste optie is donkerblauw, een tintje dat je zeker kwijt kan bij de rest van je marine kledingstukken. Ten tweede kan je ook gaan voor de felle kleurtjes zoals rood of roze.

 

 

Met print

Om echt afstand te doen van de klassieke (lees: saaie) look ,kies je voor een chino in print. Heel trendy zijn fijne krijtstreepjes en ruitjes, allebei in het grijs. Combineer deze verder op dezelfde manier zoals de zwarte chino of ga voor iets gewaagder door een kleurtje toe te voegen. Ik ben bijvoorbeeld zot van dat fel roze dat nu erg in is, zeker in combinatie met zwart-wit-grijs tinten. Weet je niet over welk roze ik het heb? Blijf dan zeker mijn blog volgen 😉 want deze staat op mijn to-do lijstje :p. Nog gewaagder kan het door een bloemenprintje or tropical print te kiezen. Hoe je hiermee aan de slag moet kan je lezen in een van mijn vorige blogs (https://lunefashion.com/2014/05/05/how-to-wear-tropicalprint/).

chino
.

 

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.