Highschool look

Het is niet omdat je geen high school Sweetheart meer bent, dat je je highschool kledingstukken in de kast moet laten hangen, want deze brave meisjes look is erg hot! Bovendien leert mijn ervaring dat blauwe rokjes en witte bloesjes nog steeds erg in de smaak vallen bij het andere geslacht. Dat is niet zo vreemd, want heel wat vrouwen hebben ook een zwak voor mannen in uniform. De belangrijkste regel die je moet onthouden voor je aan de slag gaat met deze look is: hoe snoeziger, hoe beter.

Maar hoe maak je nu zo een highschool look?

De basiskleuren voor een schooluniform zijn blauw en wit. De highschoollook is retro, maar dat is niet idem aan ouderwets! Daarom is het belangrijk om in je outfit te werken met moderne elementen. Zo kun je bijvoorbeeld beter niet kiezen voor de ouderwetse stijve witte bloezen van vroeger maar eerder voor een los wit hemdje. Het rokje bij deze look is behoorlijk kort, maar dit valt nauwelijks op doordat het een taillemodel is. De rok is dus wel lang, maar doordat hij zo hoog gedragen wordt is hij toch wel kort. Ik raad aan om niet te kiezen voor een aansluitend model van rokje, want dan is het brave meisjes imago verdwenen en ontstaat er een uitdagende look in de plaats.

Om jezelf te kunnen onderscheiden van de meiden die nog echt in uniform op de schoolbanken zitten, kun je best je outfit aanvullen met leuke accessoires en accenten, dingen die niet in aanmerking komen in de school. Ik heb als accent met een strik gewerkt. Strikjes en vlechtjes passen namelijk  erg goed bij de brave meisjes look. Ik heb ook een beetje met de panty’s gespeeld: door te kiezen voor kousen met een patroontje heb ik het geheel iets uitdagender gemaakt. Ik heb het geheel af gewerkt met een beige truitje en beige botjes, want ik heb je al eerder vertelt over mijn ontdekking van de beige-blauw-wit combinatie!

P1010115P1010117

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. De oranje strik vind ik een heel leuk accent die inderdaad de saaiheid doorbreekt. Zelf voel ik mij misschien wat te oud om nog deze trend te volgen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.