Woensdag 2 oktober: H&M day

Vandaag heb ik gekozen voor een ultramakkelijke, maar toch fashionable outfit. En bovendien is het een H&M outfit. Omdat er over mijn kleertjes vandaag weinig nieuws te vertellen valt, zal ik eens een ander onderwerp aansnijden: H&M. Je hebt waarschijnlijk al opgemerkt dat ik wel van de H&M keten hou?! H&M heeft voor mij vele voordelen. Eerst en vooral natuurlijk de prijs: vanaf 10 euro kan je er al degelijke truitjes vinden. Maar het gaat hem niet alleen om het goedkope, want uiteraard zijn er nog goedkope winkels, maar H&M biedt toch een behoorlijke kwaliteit aan voor wat het slechts kost. Natuurlijk mag je niet verwachten dat de kleren 3-4 jaar gaan meegaan, maar toch is de prijs-kwaliteit van H&M top! Ten tweede is het een winkel die heel sterk trend gericht is. Elke nieuwe hype zul je er al heel kort na de lancering vinden en meestal ook in meerdere varianten. Ben je bijvoorbeeld niet helemaal zeker of die trend iets voor jou is? Dan kan je in H&M een goedkoop stukje kopen en kijken of het je wat lijkt. Als dat later niet zo blijk te zijn, heb je er weinig aan verloren. Het best van al vind ik H&M zijn basics. Je kunt met om het even welke winkel vergelijken, er is geen enkele die erin slaagt de prijzen van de H&M basics te evenaren. Bovendien vind je er het hele jaar door basics in alle kleuren en verschillende modellen.

Na al mijn lofspreken over H&M kan ik echter ook enkele minpuntjes opnoemen. Wat een ergernis is van elke H&M-bezoeker is het tekort aan kledinghokjes! Een winkel als deze kan je geduld namelijk erg op de proef stellen. Ik weet niet hoe het komt, maar in elke H&M winkel lijkt er wel een tekort te zijn! Nuja ik heb daar al veel over nagedacht en misschien zit hun strategie net op dit punt: ze willen dat mensen kopen zonder te passen en dan de moeite niet meer nemen om terug te komen als het niet goed is. Het is maar een theorie…. En ik heb ook mijn twijfels over de werking ervan, want ikzelf zou nooit iets kopen zonder te passen zelfs niet in een winkel waar ik heel goed mijn maat weet. Wat denken jullie? Een tweede jammerlijk punt vind ik dat H&M niet werkt met een klantenkaart of kortingsbonnetjes of dergelijke. Ik ben een heel trouwe klant, maar ik heb daar nog nooit een beloning voor ontvangen. Maar ook al is dat zo, ik blijf toch gaan, net zoals nog vele andere meisjes. Maar misschien is er verbetering opkomst op dit vlak, want sinds kort houdt H&M een actie dat je zaken met oude kleren mag binnendragen en in ruil daarvoor krijg je een kortingsbon van 15%.

tot zover mijn uiteenzetting over de H&M…

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.