How to wear: het militairenjasje

Helaas kent de zomer een dipje, een jasje komt nu wel van pas. En dat komt goed uit, want vandaag schrijf ik over het militairenjasje. Ik hoor het velen onder jullie al denken: ‘Das niets voor mij’, maar lees toch maar even verder, ik ben ervan overtuigd dat je een combinatie zal zien waarvan je denkt: ‘oja dat kan misschien wel’.

 

Een militairenjasje is zoals het woord al doet vermoeden een jasje met legerprint of in kaki-kleur. Ik had jullie eerder al verteld over de rage van de legerbroeken (https://lunefashion.com/2017/03/01/how-to-wear-legerbroeken/), het legerjasje ligt natuurlijk in dezelfde stijl. Een eerste belangrijke regel wel: draag die twee noooooooit samen!

Maar hoe draag je die coole jasjes dan wel?

Donkere kleuren en blote benen

De legerprint doet het ten eerste erg goed met donkere kleuren, zoals zwart en donkergrijs, eventueel ook kaki, al moet je daarmee opletten dat het niet teveel kaki wordt. Toch zou ik niet aanraden om een volledig donkere outfit te maken bestaande uit een zwarte broek, grijze t-shirt en legerjas, want dat oogt nogal depressief en te weinig vrouwelijk. Bij dit soort jasjes is het namelijk belangrijk vrouwelijke elementen toe te voegen. Dat kan je op verschillende manieren doen. Zo kies je altijd een getailleerd model, eventueel met touwtjes zodat je dit zelf kan aanspannen. Ten tweede kan je ook kiezen voor legerjasjes met vrouwelijke prints. Je ziet ze bijvoorbeeld vaak afgewerkt met bloementekeningen of je kan er zelf patches ophangen die het iets luchtiger maken (ik denk bijvoorbeeld meteen aan een ijsje :p ). Ten derde voeg je vrouwelijkheid toe door juweeltjes te gebruiken. Ga bij de legerjas altijd voor gouden juweeltjes en hou het fijn. Ten vierde toon je bij je outfit een beetje bloot. Ideaal is bijvoorbeeld voor een zwart kleedje te gaan met blote benen. Nog idealer is als deze benen mooi bruin zijn ;-). Voor de keuze van de schoenen ga je opnieuw voor stoer! Geen ballerina’s of sandaaltjes met pareltjes. Ga liever voor gladiatorensandalen of een stevig paar sneakers, eventueel met gouden details en/of studs.

militairenjasje

Bleke kleuren

Toch zal het Belgische weer niet steeds toelaten om voor blote benen te gaan, een broek zal nu en dan een must zijn. In dat geval ga je steeds voor een donkere broek en bleke t-shirt. Je mag het gerust simpel houden met een effen t-shirt met v-hals en een fijn kettingje, maar iets complexer kan ook. Kies bijvoorbeeld voor een truitje met een leuke quote, eventueel met een extra kleurtje, zoals een levi’s t-shirt (die zijn nu zoo trendy 😉 ).

militairenjasje2

Met print

Legerprint is een drukke print die vraagt om eenvoudig gecombineerd te worden. OF om net met een andere print gecombineerd te worden. Waag de print op print combinatie en combineer je legerjas met marine streepjes, maar dan wel in zwart en wit. Wil je het nog gewaagder? De combinatie met luipaardprint hieronder vind ik ook best geslaagd, al denk ik dat niet iedereen hiermee weggeraakt.

militairenjasje3

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.