Donderdag 3 oktober: shopstrategie 2.0

Vandaag laat ik je een outfit zien met allemaal kledingstukken die je eerder te zien gekregen hebt, maar dan allemaal in een andere combinatie. Dit is de kunst van correct omgaan met kledij, je aparte kledingstukken laten renderen zou je kunnen zeggen. Je hebt bepaalde mensen die als ze gaan shoppen meteen grote hoeveelheden kleren aankopen voor een volledige seizoen. Ze zoeken dan mooi samen passende setjes uit van een bloesje met bijhorend truitje en terugkerend motiefje in het rokje enzo verder. Het hele seizoen lang dragen ze dergelijke setjes, altijd hetzelfde truitje, met hetzelfde bloesje en rokje. Dat wordt naar het einde van het seizoen toe toch wel saai! Ben jij zo iemand? Dan raad ik aan deze techniek van nu af aan achter wege te laten en met mijn tips een nieuwe koopstrategie aan te leren.

Eerst en vooral moet je investeren in een aantal goede basics: effen topjes, effen truitjes en effen rokjes. Ik raad altijd aan om die bij H&M te kopen zoals je gisteren kon lezen, maar daarin laat ik je nu nog vrij. Witte topjes draag ik bijna elke dag omdat ze handig zijn om ergens onder te dragen en ze kunnen ook iets extra geven, zoals een wit randje. Maar koop niet alleen witte topjes, maar ook gekleurde topjes, want dan kan je het witte randje onder je bloesje eens vervangen door een blauw of rood randje,  en dit kan meteen een volledig ander totaal beeld van je outfit teweeg brengen. Met truitjes of giletjes werkt het exact op dezelfde manier: je koopt ze in meerdere kleuren en wisselt dan af welke je draagt. De vorige keer dat ik dit bloementruitje aan had bijvoorbeeld had ik er een zwart truitje over gedaan, vandaag heb ik voor een beige gekozen. Dit geeft voor jezelf een andere indruk, maar het valt ook minder op voor anderen dat je hetzelfde truitje aan hebt.

Het zwarte rokje is ook een van de basics die je je als jong meisje moet aanschaffen. De vorige keer combineerde ik het bloemetjestruitje met een beige broek, vandaag met een zwarte rok. Het blijft hetzelfde bloementruitje, maar ik heb nu al vier verschillende combinaties aangehaald die je er mee kan maken louter door te experimenteren met verschillende basics. De volgende keer kan ik het bijvoorbeeld aan doen op een bordeaux rokje en zo kun je telkens opnieuw de dingen heruitvinden.

Sjaals bijvoorbeeld zijn ook een mooi item om die sleur in je outfits te doorbreken: de ene dag kun je er eens een sjaal met print opdragen, de volgende dag kies je voor een effen sjaal. Zelfs in je panty’s kun je dat doen: vandaag was het opnieuw de beurt aan de panty met ruitjespatroon, maar de volgende keer kan ik eens voor een gekleurde panty gaan. Er vallen zoveel verschillende dingen te doen met slechts één kledingstuk dat het echt zonde is om telkens in dezelfde combinaties te vervallen! En als je bang bent om foute combi’s te maken en daardoor steeds in hetzelfde stramien vervalt, kan ik je alleen maar aanraden om deze blog te blijven volgen en mijn combi-tips in acht te nemen en binnenkort ben jij een echte fashionista!

P1010092

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.