Woensdag 9 oktober: de laagjestheorie

Qua kleurenpakket blijf ik vandaag into mosterd en bruintingen, maar het nieuwe is dat ik je vandaag iets zou willen vertellen over het dragen van laagjes kledij. Laagjesoutfits blijven jaar in jaar uit in en dat komt omdat ze heel efficiënt zijn. De efficiëntie ervan  ligt in het feit dat je tegen temperatuursveranderingen bestand bent. Bijvoorbeeld om in de winter met de fiets te rijden draag je meerdere dikke pulls over elkaar, maar als je in een warme aula bent kunt je wat van uitlaten tot je de correcte temperatuur gevonden hebt.

Laagjesoutfits maken is natuurlijk niet moeilijk: iedereen kan verschillende kledingstukken boven elkaar aan doen zodat alleen de bovenste laag zichtbaar blijft. Maar het kan nog op een andere manier, namelijk een laagjesoutfit die ook werkelijk alle laagjes laat zien. Dit probeer ik je vandaag te leren! De laagtjesoutfit anno 2013 steunt namelijk op een aantal strategieën die op zich helemaal niet moelijk zijn, maar wel handig om te weten.

Ik ben mijn outfit begonnen met een bruine T-shirt. Dit is regel nummer 1: begin niet te dik. Als je nu al kiest voor een gebreide colltrui als basis, zal je er op het eind uitzien als een michelinmannetje. Vervolg heb ik er een korte trui boven gedaan. Doordat de trui maar tot mijn navel komt, steekt de T-shirt eronder uit en zijn dus al 2 lagen zichtbaar. Regel 2 houdt dus in: kies voor een tweede kledingstuk dat korter is dan het eerste. Wanneer je dit doet moet je wel opletten met de kleuren. Wanneer je gewoon een T-shirt onder een trui verstopt doet het model en kleur ervan niets ter zake, maar hier dus wel. Ga best voor een kleur in dezelfde tint, maar die toch ver genoeg afwijkt van de kleur van je basisstuk = regel 3. Ik heb het binnen het palet van de bruintinten gehouden, maar beige en donkerbruin staan ver genoeg van elkaar af om een contrast te creëren. De volgende laag heb ik gemaakt door op dit geheel een sjaal te dragen. Sjaals zijn steeds ideale warmteregelaars. Opnieuw ben ik hiervoor binnen dezelfde kleurtinten gebleven. Er zijn nu al 3elementen in dezelfde stijl, omdat het anders te veel wordt heb ik dan mijn rokje in een geheel andere kleur gekozen, namelijk mosterdgeel. Let wel op, om een echte laagjesoutfit te krijgen moet het rokje hier een aansluitend model hebben zoals de T-shirt en trui. Een wijdvallend rokje zou hier natuurlijk ook mooi onder passen, maar dan zou het geen laagjesgeheel meer zijn, je moet een beetje dezelfde stijl daarvoor blijven respecteren. Tot zover de vierde en laatste regel voor de laagsjesoutfit.

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.