How to: Champagne drinken terwijl je je lipstick op zijn plaats houdt

Eerst en vooral wil ik jullie een gelukkig en fashionable nieuwjaar wensen! Ook dit jaar is Fashion Emergency er met fashion advies voor jullie! En we beginnen het jaar met eentje dat zeker deze maand nog van pas zal komen!

Januari is de maand van de fancy recepties en daar hoort natuurlijk een feestelijke lipstick en een glaasje champagne bij. Helaas zijn die twee laatste niet de beste maatjes. Vaak blijft er na 1 glaasje geen lipstick meer over. Zonde toch! Met deze tips kan je je lipstick langer op zijn plek houden tijdens de nieuwsjaarsrecepties:

  1. Preperation is the key

Zoals vaak het geval is, is voorbereiding voor het aanbrengen van de lipstick erg belangrijk. Zorg dat je lippen goed verzorgd zijn door ze de dag voordien te scrubben. Op die manier verwijder je alle nodige velletjes. Breng vervolgens een laagje lippencrème of vaseline aan terwijl je de rest van je make-up aanbrengt zodat deze goed kan intrekken. Veeg de vettige laag uiteraard terug mooi weg vooraleer je aan de slag gaat met je lipstick.

  1. Kies voor een poeder foundation

Vaak wordt de mond overgeslagen bij het aanbrengen van foundation. Dat is ook terecht als je werkt met een crème of vloeibare foundation, omdat deze ten eerste erg slecht smaakt en ten tweede ook een kleurverandering te weeg zou brengen op je lippen. Met een foundation in poeder, zoals een minerale foundation, kan je dit echter wel. Passeer gewoon lichtjes met je borstel mee over je lippen. De poeder zal dienen als een fixeerlaagje, zonder dat er kleurverandering optreedt.

  1. Ga voor een kwalitatief merk

Het is natuurlijk fantastisch om een kast vol lippensticks van 2 euro te hebben in alle kleuren van de regenboog, maar wil je echt een lipstick die goed blijft zitten, ga dan voor een kwalitatief merk. Ik heb zelf heel wat merken uitgeprobeerd, maar ben momenteel erg tevreden van de lipsticks van Skin Color Cosmetics, waarmee ik ook te werk ga voor het make-up advies. (Foto: lipsticks 16,50 euro bij Fashion Emergency)

73237339_3136187453075088_4954831352504516608_n

  1. Vergeet je lippotlood niet

Het is een kunst om het goed aan te brengen, maar wel een must voor een succesverhaal! Het omranden van de lippen heeft een sterk effect op de houdbaarheid van je lipstick, zeker bij oudere dames. Kies een lippotlood in een kleur dat zo dicht mogelijk bij je lipstick aanleunt. Heb je helemaal geen vaste hand voor het tekenen van dit lijntje? Ga dan voor een transparant lippotlood.

  1. Kies voor een matte lipstick

Glanzende lipstick blijft makkelijker aan je glas kleven dan matte. Bovendien valt het ook nog eens harder op wanneer bepaalde delen van je lippen wel blinken en andere niet. Vind je een matte lipstick niet zo mooi, zet er dan een glanzende gloss overheen. Zo heb je toch glans, maar als die aan je glas blijft plakken, hou je je matte lipstick nog over die eronder zit. Bovendien kan je makkelijk je transparante gloss even terug bijwerken in het toilet. (Foto: Transparante gloss 14,95 euro bij Fashion Emergency)

transparante-gloss.jpg

  1. Breng aan met een penseel

Ik vind het altijd vreselijk jammer om die mooie punt van mijn lipstick af te schrepen met mijn penseel, maar het helpt wel degelijk om je lipstick beter aan te brengen. Met een penseel ben je namelijk geneigd om veel minder product te gebruiken. Je kan de lipstick veel beter uitsmeren en je kan alle delen van je lip even makkelijk bereiken. Hoe minder dik de laag ligt, hoe beter ze ook zal blijven liggen. Werk hiervoor met een fijn penseeltjes met een puntje om ook je binnenhoeken makkelijk mee te kunnen nemen. (Foto: lippenpenseel  9,50 euro bij Fashion Emergency)

lip-penseel-1998593341-1578057405332.png

  1. Afwerking is ook key

Eens je alle voorgaande stappen doorlopen hebt, ben je heel goed bezig. Daarom denken de meeste dames dat ze de laatste kunnen overslaan, maar deze is minstens even belangrijk als de vorige. Werk je lippen af met een randje concealer om de stick optimaal op zijn plaats te houden. Veel dames hebben van nature een lichter randje rondom hun lippen. Dat maakt het makkelijk om gewoon met een fijn penseel er overheen te gaan met een vloeibare concealer in dezelfde kleur. Heb je dit randje niet, creëer er dan zelf eentje met je concealer.

concealer randje

  1. Maak je glas nat voor je gaat drinken

Je hebt nu je lipstick perfect aangebracht. De laatste tip is om je glas eerst een beetje nat te maken met je tong vooraleer je gaat drinken. Zo heb je minder kans dat je gaat kleven aan je glas, wat je lippen snel een droge indruk geeft.

Meer weten over welke kleuren lipstick bij je passen?

Make-up voor het zomertype
Make-up voor het lentetype
Make-up voor het wintertype
Make-up voor het herfsttype

Meer info over persoonlijk make-up advies bij Fashion Emergency vind je hier.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.