How to wear pastelgeel

Jullie hebben het vast al wel gemerkt wanneer je snuisterde naar de nieuwe collectie: Pastel, pastel en nog eens pastel. De pastelrage zit er ieder jaar wel een beetje in, maar nu is het onmogelijk te negeren! En dat is een probleem, want pastelkleuren behoren enkel en alleen tot het kleurenpalet van een zomertype. Gelukkig zijn er leuke kleurencombinaties te maken met pastelkleuren waardoor deze ook door de andere kleurtypes gedragen kunnen worden. Hoe je dat doet bespreek ik vandaag voor pastelgeel.

Pastelgeel is mijn favoriete pastelkleurtje. Dat komt vooral omdat het eens wat anders is. Geel is zelden een modekleur. Nochtans is het de kleur van de zon en worden veel mensen er instant vrolijk van. Harde gele kleuren zijn heel moeilijk te dragen. Erg weinig mensen stralen hiermee. Maar pastelgeel vormt een leuk alternatief. Misschien denk je wel dat die afgetrokken kleur niets voor jou is, maar kijk dan gauw verder naar hoe je deze kleur kan dragen binnen jouw kleurtype.

Zomertype

Pastelgeel combineren voor een zomertype is easy peasy. Maar dat mag ook wel, na de winterperiode heeft het zomertype er een lastige tijd opzitten om ideale kleurencombinaties te maken. Een zomertype dient pastelgeel dan ook te combineren met andere pastelkleuren en wit. Combineer zeker niet met donkere kleuren, want dat maakt het meteen te hard. Een zomertype heeft voldoende met een zachte uitstraling, wat past bij hun zachte gelaatstrekken.

Herfsttype

Mijn tweede favoriete type is het herfsttype. Pastelgeel combineert heel leuk met bepaalde herfstkleuren, denk daarbij in eerste instantie aan oranje/bruintinten. Door deze kleuren toe te voegen aan de outfit creeërt het herfsttype toch een warme uitstraling, in tegenstelling tot de pastelgele kleur. Het resultaat is dat de pastelgele kleur zelf ook iets meer oranje uitslaat door de omringende kleuren. Wil je het liever bij geel houden, combineer dan met de gele tint van het herfsttype, namelijk okergeel.

Wintertype

Het palet van het wintertype worden getypeert door harde, felle kleuren, een beetje het tegenovergestelde van pastelgeel dus. Pastelgeel zelf is te soft voor wintertypes. Om deze kleur te dragen dienen zij voldoende power aan de outfit toe te voegen. Denk daarbij aan het toevoegen van harde kleurcontrasten, zoals met fel geel en fel roze. Deze kleuren slorpen echter wel de lichte pastelkleur een klein beetje op. Wil je dat vermijden, kies dan voor een combinatie met hard paars. Geel en paars zijn namelijk complimentair waardoor ze elkaar niet opheffen, maar net elkaar versterken. Een derde leuke optie is de combinatie met geel en zwart/wit in een print. Wit en zwart zorgen voor voldoende contrast samen maar cijferen de gele tint niet weg.

 

Lentetype

Ook het lentetype wordt gekenmerkt door felle en vrolijke kleurtjes. Om te passen voor het lentetype dient pastelgeel verder aangevuld te worden met wat vrolijkheid. Denk daarbij niet aan 1 leuk kleurtje, maar een mix aan verschillende leuke kleurtjes. Voeg kleuren toe zoals fel rood, blauw en groen. Zorg voor een totaalpalet dat speels en vrolijk is.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.