How to wear: the cropped top

De ‘blotebuikjesmode’ leek een van de weinige jaren ’90 modetrends te zijn die geen come back zou maken, maar 2014 bewijst het tegendeel, want het nieuwe zomermotto wordt: show je buik! Een schril contrast lijkt dit met vorige jaren, wanneer topjes niet lang genoeg konden zijn en taillebroeken en –rokken niet hoog genoeg konden komen. Toch blijven een aantal van deze trends overeind waardoor er een nieuw geheel aan originele combinatiesmogelijkheden ontstaat. Ik leid je even in in dit nieuwe area.

Broeken en rokken met hoge taille blijven in, maar worden nu gecombineerd met een cropped top. Het resultaat: een beetje buik, maar niet te veel en dit is ook de achterliggende boodschap voor deze nieuwe zomertrend. Zowel de losse als de spannende cropped tops komen voor. Persoonlijk vind ik de combinatie op een rokje het mooist. Kies je voor een losse top, combineer die dan op een iets aansluitender rokje. Opteer je liever voor een spannende top, draag die dan samen met een los en zwierig rokje. Contrast blijft dus belangrijk!

 

Wanneer je je nog niet helemaal op je gemak voelt bij deze ‘onthullende’ mode, kan je opteren voor een cropped top met een topje eronder. Een kanten cropped top is dan bijvoorbeeld een goed idee, want daar kan je sowieso niet anders dan er iets onder te dragen. Ook leuk vind ik bijvoorbeeld een cropped top met wit en zwarte streepjes gecombineerd met een zwart topje eronder. Veel mensen zijn terughoudend om hun buik te ‘showen’, maar eigenlijk is dit helemaal niet nodig, want het onderste deel van de buik, ter hoogte van de navel, blijkt het meest flatterende deel van de taille te zijn. Ben je nog niet overtuigd? tja, dan is dit hét uitgewezen voorjaar om toch maar eens aan die buikspieroefeningen te beginnen!

 

Sta je nog niet te springen voor al dat bloot, maar wil je wel graag meedoen aan de ‘blotebuikjesmode’? Dan is de cropped top gecombineerd met een cropped jacket jouw oplossing! Je combineert in dat geval je top met een korte blazer of jeansjasje zodat je armen bedekt blijven en de ‘onthulling’ bijgevolg niet zo groot is. Zo ontstaat er een iets deftiger, maar toch nog steeds zomers geheel zonder ongemakkelijk gevoel.

 

Follow on Bloglovin

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.