How to wear de streepjesbroek

Na de streepjes blazer is het deze week tijd voor de streepjesbroek, want samen vormen zij het mantelpakje 2.0. De streepjesbroek is super trendy, vooral in de zwart-wit kleurcombinatie. Natuurlijk willen we er niet allemaal als zebra’s bijlopen, maar hoe doe je dat nu?

streep5

Wat voor strepen?

Het type strepen dat je kiest voor je broek is er bepalend voor de uitstraling en het effect ervan op je figuur. Horizontaal of vertical? Verticaal natuurlijk! Maar het is meer dan dat: fijne strepen, dikke strepen? Ver uiteen? Dicht bijeen? Verschillende diktes van strepen?

streep1

Om te beginnen met de dikte van de strepen: hoe fijner de streep, hoe meer deze een afslankend effect heeft, maar ook hoe formeler de broek lijkt. Denk maar aan de kostuumbroeken met krijtstreepjes. Om het iets hipper te houden, kies je beter voor een middelmatig dikke streep en daarmee bedoel ik die zoals je ze het vaakst ziet in de winkels ;). Let er natuurlijk wel goed op dat de broek op de naden mooi afgewerkt is en dat je daar dus niet twee keer dezelfde kleur naast elkaar hebt, want dit valt erg op. Brede strepen tenslotte verbreden in vergelijking met de smallere strepen, maar zijn door hun losser model net perfect om iets bredere heupen in te camoufleren.

 

Los of strak?

Er zijn op dit moment twee trendy types van broeken: de echte skinny’s en de losse broeken, of flared trousers. De streepjesbroek is in beide categorieën erg populair. Welke je kiest, laat je dan ook best afhangen van waarin je je goed voelt. Het enige verschilpuntje zit in de uitstraling. De skinny streepjesbroek past eerder in een casual look. Je gaat deze smalle broek ook het best combineren met wat lossere kledij bovenaan. Ofwel kan je dan helemaal voor de stoere look gaan en verder werken met coole sneakers of botjes en een biker jasje, ofwel kan je eerder de casual chic look opgaan met een pumpje. En echte formele look creeëren me de skinny streepjesbroek is niet echt mogelijk. Maar dat kan je wel met de lossere streepjesbroek. Door de stof van deze broeken hebben ze sowieso al een meer formele uitstraling. Dit kan je perfect verder door trekken in je outfit bijvoorbeeld door er een deftig bloesje en ketting op te steken. Maar met deze broeken kan je evengoed de casual kant op door te combineren met sneakers en een cropped top bijvoorbeeld.streep9

streep4streep11

Zwart-wit of kleur?

Eigenlijk vind ik een combinatie met een kledingstuk met zwart-wit altijd een moeilijke: ga je dan verder met enkel die kleuren of is dat saai? Of ga je net andere kleuren toevoegen of wordt het dan te veel? Ik zou zeggen: ga niet helemaal voor de ene optie en niet helemaal voor de andere optie. Wat bedoel ik daarmee: je gaat niet enkel met zwart en wit verder afwerken, want dan wordt de outfit al snel saai, je gaat wel andere kleuren toevoegen zonder dat deze al te contrasterend zijn bijvoorbeeld jeanskleur of een bruin botje. In het tweede geval kies je ervoor om wel felle kleurtjes toe te voegen, maar zonder dat die je outfit gaan overheersen. Hou het dus eerder bij accenten zoals een schoentje of ketting.

streep12

bronnen bij de foto’s

http://www.everytimefashion.com/explore/12637

STYLE // PALAZZO PANTS

http://www.gurl.com/2017/06/17/style-tips-on-how-to-wear-striped-pants-outfit-ideas/

http://thedollinrouge.blogspot.be/2013/08/striped-pants.html

https://sheerluxe.com/2015/07/20/striped-trousers

http://www.luxandconcord.com/20-ways-wear-stripes/

https://www.instagram.com/p/BUmfT7thSqJ/?tagged=stripedpants

 

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.