How to wear: de midi rok

Korte rokken, midi rokken, maxi rokken, aansluitende rokken, zwierige rokken,… als het maar een rok is, dan is het oké voor deze zomer! Omdat jullie al lang weten hoe je een korte rok moet dragen en omdat ik me nog niet durf wagen aan de maxi rok, concentreer ik me vandaag op tips over het dragen van een midi rok. We gaan naar een seizoen waarin alle drie de roklengtes in de mode zullen zijn. Aangezien er wel eens gesuggereerd wordt dat er een verband bestaat tussen de roklengte en de economische situatie, mogen we dus heel wat snelle verandering verwachten deze zomer. Of dat dan positief of negatief is, laat ik liever aan de economen over.

Een midi rok is dus een rok tot over de knieën komt, zo’n rok waarvan je vroeger dacht: die is te lang om hip te zijn. Welja, net die rokken zijn nu dus in! Het is best wat wennen, maar met de juiste combinaties kun je het geheel retro in plaats van oudbollig maken. En dat is nu net de kunst natuurlijk.

We zien enerzijds de zwierige rokken met plooitjes, de zogenaamde klokkende rokken. Dit soort rok met een topje erop is een typische zomeroutfit. Deze rokken zijn vrouwelijk en brengen je in de vakantiesfeer. Een heel andere mood creëer je met de kokerrok, die meer gekend staat voor zijn chique en elegante, tikkeltje businessachtige uitstraling. De roklengte staat dus vast, maar de stijl kun je laten afhangen van je dagindeling. Zie hier het contrast tussen de nonchalante look met jeanshemdje (wordt ook vaak gecombineerd met een maxi rok) en de stijlvolle zakenvrouw. Ik spits mij hier toe op de eerste stijl.

 

 

De midi rok is een trend uit de jaren ’50, een periode waarin vrouwen geacht werden zich heel netjes en weinig onthullend te kleden. Dat idee streven we anno 2014 dus niet meer na! Daarom is het een goed idee om je midi rok te combineren met een cropped top en zo de jaren ’50 look bye bye te zeggen. Deze combinatie past ook perfect binnen de eerder vermelde zomertrends want de rok met hoge taille en cropped top samen zorgen voor een ‘laat een beetje buik zien’ geheel.

 

Als de midi rok niet gecombineerd wordt met een cropped top, wordt er meestal gekozen voor een truitje of bloesje dat in de rok wordt gestopt. Dit is een erg klassieke optie, die overigens wel een sterke benadrukking geeft van de taille. Om wat origineler uit de hoek te komen, kun je kiezen om een oversized trui of bloes over je rok heel te dragen. Dit kan echter niet bij een klokkende rok, het kan alleen bij een aansluitende rok! Aansluitende kokerrokken doen het ook goed met een nauw truitje, zo creëer je dan een langgerekt en slank silhouet.

 

Wat betreft het schoeisel, staat de midi rok het mooist met een sandaaltje met hak of een pump. Het komt er namelijk op aan om je rok op je eigen manier sexy en gewaagd te combineren!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.