How to wear biker boots

Biker boots? Ik hoor het je al denken, daar is toch niets nieuws aan? Wel dat klopt, maar dan ook weer niet helemaal. Voor deze winter komen de biker boots namelijk in een volledig nieuw jasje. Ik zet even de belangrijkste verschillen op een rijtje: ten eerste zijn de nieuwe biker boots lager, echte enkelbotjes, want die term komt van het feit dat die botjes een stukje enkel bloot laten zien. Ten tweede zijn ze niet meer beperkt tot zilveren details, maar vind je ze nu ook vaak met gouden afwerking. Ten derde, en dat is toch wel het grootste verschil, bestaan deze boots uit een overdosis aan gespjes en studs, maar allemaal erg fijn afgewerkt. Biker boots passen natuurlijk bij een biker outfit of een outfit die althans enige biker details bevat. Vandaag bespreek ik twee varianten van combinaties: met jeans en met een rokje

 

Met jeans

De meest voor de hand liggende combinatie voor de biker boots is met een jeans, vaak zwart, grijs of grijsblauw. Kleuren die perfect in het winterplaatje passen. Maar eigenlijk hoef je niet alles zo grauw te houden. Je kan hier best vanaf wijken door je boots niet in het zwart te kiezen, maar voor andere leuke winterkleurtjes te aan zoals bordeaux, petrol of kaki. (voorbeelden in overvloed in mijn blogje zaterdag). Stoere boots vragen om een stoere jas, zoals een leder jasje of biker jasje, maar onder een leuke parka kan je ze zeker ook kwijt. Zelfs onder een mantel met oversized sjaal moet je niet twijfelen. Een blauwe jeansbroek en witte top laten je boots nog meer tot hun recht komen. Of combineer bijvoorbeeld met herfsttinten, zoals een tijgerprintje of een bontjasje.

bikerbiker2

Met een rokje of kleedje

Ook hier zie je weer heel veel voorbeelden van de boots onder een zwart los jurkje, waardoor het totaalplaatje helemaal zwart wordt. Als je daarvan houdt kan je dat zeker doen, maar er zijn meer mogelijkheden! Het belangrijkste is dat je binnen de stijl van de boots blijft combineren. Erg formele aansluitende kledij zou hier dus niet passen. Maar een hemdjurk met houthakkerruitjes bijvoorbeeld of een jeansjurkje kan perfect!

biker3

 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.