Mijn 5 favoriete online merken voor zwangerschapskledij

Ik had andere dames er al vaak over horen klagen, dat het zo moeilijk is om leuke en betaalbare zwangerschapskledij te vinden. Ik dacht toen, dat zal allemaal wel mee vallen of misschien zoeken ze gewoon op de verkeerde plaatsen. Wel nu moet ik toegeven dat ze volkomen gelijk hadden. Ik ben ondertussen 5 maand zwanger en begin eindelijk een klein beetje keuze te hebben uit een paar leuke spulletjes na echt massa’s en massa’s (dat zal mijn man graag bevestigen) kledij thuis uitgeprobeerd te hebben, want daar had je natuurlijk de Corona nog waardoor ik niet kon gaan shoppen en geen idee had welke (nieuwe) maten en modellen mij en mijn groeiende buik zouden passen. Bovendien vind ik de meeste zwangershapskledij zo saai en klassiek, alsof toekomstige mama’s alleen maar schattige streepjes en bloemetjes mogen dragen en dan het liefst nog in een donkere kleur en gecombineerd op een klassieke jeans die nog 10 jaar mee kan. Dit ben ik dus helemaal niet en ik ben er zeker van dat er nog veel toekomstige mama’s zich zo voelen. Ik beloof jullie dan ook als ik ooit een winkeltje start dat ik jullie niet ga vergeten! 😉

Na veel merken en sites te hebben uitgeprobeerd, kan je ik dan ook een mooi lijstje opstellen van mijn favo merken.

  1. Asos

Zonder twijfel op 1 staat Asos. De stijl van Asos is jong, hip en trendy. Ze hebben bovendien een heel uitgebreid aanbod aan zwangerschapskledij. 1 nadeel: het is een enorm stresserend site. Als je iets ziet wat je mooi vindt en het is er in je maat, dan is de boodschap koop het! De volgende keer dat je kijkt is het namelijk 100% zeker uitverkocht en het duurt vaak lang tot er weer 1 maatje terug binnenkomt. Daarenboven doet Asos ook vaak extra kortingen waardoor de verkoop nog sneller loopt. Hun kledij van hun eigen merk is erg leuk, zeker de broeken vind ik heel comfortabel, omdat ze een lage elastische band hebben, wat minder warm is in de zomer. De maten van hun broeken vallen wel eerder klein uit. Daarnaast hebben ze ook een beperkt aanbod van enkele andere merken, zoals Mamalicious en New Look en zijn deze items vaak goedkoper dan op andere sites door de extra kortingen die ze geven. Verzending duurt helaas wel even en is niet gratis. Verwerking van retourzendingen duren heel lang.

2. Glamorous bloom

Glamorous Bloom is te koop via Zalando, al is hun aanbod niet zo groot. Het merk is iets duurder dan Asos, maar heeft ook een ietwat specialere uitstraling, waar ik wel van hou. Veel van hun stuks gaan een beetje richting vintage stijl, waardoor dit fijn afwijkt van die heel klassieke stuks. Vooral hun kleedjes vind ik heel leuk en leggen het accent op de juiste plaatsen. De maten vallen vrij groot. Het jurkje met de vintage bloemen was een van de eerste stuks die ik gekocht heb. Door het lint kan het dienen van begin tot eind van de zwangerschap.

3. Mamalicious

Over mamalicious heb ik gemengde gevoelens. Sommige van hun stuks zijn zeer klassiek, terwijl andere wel hipper zijn. Het komt er vooral op aan ze leuk te combineren. Vooral hun huidige boho collectie vind ik wel leuk. De rok met knopen en het jeansjshortje met kant heb ik bijvoorbeeld al erg vaak gedragen. Qua kleuren is mamalicious vaak vrij klassiek, maar ook daar kan je natuurlijk zelf ook weer extra kleur toevoegen.

4. Supermom

Supermom profileert zichzelf als het hippere merk voor stoere zwanger dames en dat maken ze in zekere zin ook wel waar. Ze hebben toffe skinny jeansbroeken en stoerdere jeansrokken en shorts. De kleuren zijn echter vaak donker en kaki, wat natuurlijk bijdraagt tot het stoerere gehalte, maar voor bleke types als mezelf niet ideaal zijn. Bovendien is hun aanbod niet heel uitgebreid. Wil je leuke koopjes doen van Supermom hou dan de site Otrium in het oog, daar komen geregeld deals op van dit merk. Voornamelijk voor broeken kan je daar leuke deals doen. Je kan gewoon je gewone jeansmaat nemen.

5. New Look maternity

New look heb ik altijd een leuk merk gevonden en ook in hun zwangerschapslijn hebben ze leuke items. Vooral hun jurkjes springen eruit. Ze durven bovendien meer felle kleuren in hun lijnen te verwerken in vergelijking met de andere merken. Een nadeel is echter dat de winkel niet meer in België bestaat. Je betaalt bijgevolg vrij veel verzending en moet daar opnieuw voor betalen als je wil retourneren. Daarom beperk ik mij eerder tot het aanbod van New Look maternity dat te verkrijgen is via Asos. Zo ben ik bijvoorbeeld supergrote fan van dit rode jurkje!

 

Waar kopen jullie je favo zwangerschapskledij? Laat zeker iets weten als je nog tips hebt!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.