Dinsdag 3 september: de beige-blauw combi

Gisteren de hele dag koud gehad op het werk, dus gooien we het vandaag over een andere boeg: lange broek, lange mouwen, dit moet volstaan. Zoals gezegd wou ik zolang ik werk ( twee weken dus) de classic keurige stijl aan. Om dit te bereiken hoef je helemaal niet keurig te zijn, er zijn namelijk hulpmiddeltjes voor. Ééntje daarvan is de blazer. Deze techniek heb ik vandaag toegepast: het boucléjasje brengt mijn outfit meteen naar een hoger niveau. Om dit te kunnen bereiken is het wel belangrijk dat het jasje dat je kiest goed tailleert op alle vlakken. Schoudervullingen bijvoorbeeld geven je een ‘sterker’ bovenlichaam. Hoe hard je dat nodig hebt, hangt af van je lichaamsbouw. Ik heb een peervormige bouw, dit wil zeggen: brede heupen en een smal bovenlichaam. Schoudervullingen brengen meer balans tussen mijn onder- en bovenstuk.

De beige broek, ja die kennen we al. Beige en blauw is een combinatie waarmee ik sinds kort aan het experimenteren ben. Zelf was ik nooit op het idee gekomen deze twee kleuren samen te zetten, maar na het meermaals gezien te hebben van anderen vind ik het wel een combinatie om uit te proberen. Gedaan dus met het steeds combineren van brave, op elkaar afgestemde zandtinten, probeer de beige-blauw combi! Het is wel altijd interessant je outfitkleuren te laten terug komen in je accessoires. Dat heb ik hier gedaan met het haarbandje. Aangezien het ongeveer dezelfde kleur heeft als de broek, wordt de outfit meer een geheel.

Het streepjesbloesje heb ik nog niet vaak aangehad. Dit kwam doordat ik het moeilijk te combineren vond. Vroeger vond ik enkel een donkere jeans eronder gepast, maar dit is verleden tijd, want nu heb ik dus de beige-blauw combi ontdekt! Veel vrouwen durven tegenwoordig geen horizontale streepjes meer aan omdat ze bang zijn dat ze je dikker doen lijken. Dat is erg jammer, want streepjes zijn gewoon al jaren hot en bovendien zijn deze angsten ongegrond als je het op de juiste manier aanpakt. Spannende truitjes met horizontale strepen kunnen inderdaad een verbredende indruk geven, omdat ze alle rondingen extra in de verf zetten. Losse bloesjes met horizontale streepjes daarentegen doen dit veel minder omdat ze niet strak rond je lichaam spannen en daardoor sowieso minder de nadruk leggen op de bolvormige elementen. Met dit in het achterhoofd kan elke vrouw zich dan toch een zebra-exemplaar aanschaffen!

P1010016

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.