How to wear: de plissérok

De plissérok, ook wel rok met fijne plooitjes, is een lange tijd passé geweest, afgeschreven als een rok die je breder doet lijken dan je bent, maar vandaag is de moderne versie van deze speelse rok helemaal terug trendy. Bovendien heeft deze rok veel van zijn bekendheid te danken aan het versmallend effect ten gevolge van de verticale plooitjes en het accentueren van de taille (het beste bewijs dat mode ook veel met verkoopspraatjes te maken heeft 😉 ). Ik sluit me echter volledig aan bij het stijladvies voor 2016, die van het versmallend effect (al was het maar omdat ik zelf een plissérokje in mijn kast heb hangen :p )

plisse7

 

De moderne touch

Zoals met heel veel modetrends het geval is, keren deze na enkele jaren terug in een vernieuwde (verbeterde) versie. Dat is met de plissérok niet anders. Ik durf erom te wedden dat je oma zegt “zo ééntje heb ik er ook nog hangen”, de mijne althans ;-). Hoewel ik verzot ben op mijn oma’s mode-obsessie (rara van waar heb ik dat??), wil ik liever toch mijn eigen plissérok aanschaffen, ééntje met een moderne touch. De moderne touch is vooral te vinden in ofwel een plissérok in leer: stoer en luchtig inéén; ofwel in metallic. Met het oog op de feestdagen hebben jullie nog een blogpostje over metallic van mij te goed, maar ik wil nu al even vermelden hoe trendy metallic de komende maanden zal zijn. Voor de echte durvers is er natuurlijk ook de combinatie van leer en metallic. Combineer je leren plissérok met een luchtig meisjesachtig bloesje of dun truitje dat een beetje “poeft”. Werk altijd af met een kort jasje. Een lange trui of mantel oogt namelijk nogal vreemd op een plissérok. Ga je voor de metallic plissérok die je doordeweeks wilt dragen, hou dan je look verder eenvoudig cool. De ingrediënten voor éénvoudig cool zijn witte sneakers en een effen over-sized trui.

 

 

plisse3

Lang of kort

De plissérok is een typische midirok. De meeste modellen komen tot halverwege de kuiten, wat behoorlijk lang kan zijn voor kleinere dames (ja ook ik zit ermee verveeld). Probeer bij die modellen wat extra lengte te creëren door er hakken onder te dragen en door je zwarte rok te combineren met zwarte panty’s en zwarte schoenen. Hoewel je bij deze rok erg vaak ziet dat de trui over de rok wordt gedragen, raad ik dit niet aan als je iets kleiner bent. Door daarentegen je taille te accentueren, lijk je opnieuw langer. Een andere oplossing is natuurlijk om gewoon voor een korter model te gaan, deze zijn zeker ook te vinden.

plisse6

plisse4

 

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.